logo

EREĞLİ’DE BALKONLAR AKŞAM 21.00’İ BEKLİYOR!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Koroanvirüs’le mücadele kapsamında sokağa çıkma yasağı gölgesinde tüm yurtta kutlanmaya devam ederken, Kdz. Ereğli’de de saat 9.00 ve 12.00 etkilikleri düzenlendi. Halkın evlerindeki balkonlarından bayrakları ile katılabileceği etkinlik ise saat 21.00’de düzenlenecek.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta kutlanmaya devam ederken, Kdz. Ereğli’de de saat 9.00 ve 12.00 etkilikleri düzenlendi.

Kdz. Ereğli Kaymakamlığınca düzenlenen program, Koronavirüsle Mücadele kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması nedeni ile evlerden takip edildi.

İLK TÖREN 09.00’DA ANIT ÖNÜNDE

Buna göre 23 Nisan 2020 Perşembe günü ilk program saat 09.00’da sadece üst protokolün katılımı ile Atatürk Anıtı önünde mesafe kurallarına uyularak düzenlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy Atatürk Anıtına çelenk sundu. Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hüseyin Sami Uyar, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile birlikte az sayıda protokol mensubu saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okundu ve Türk Bayrakları göndere çekildi.

12.00’DE COŞKU OLMADI

Saat 12.00’de ise ilçedeki tüm mahallelerde Karadeniz Ereğli Belediyesi hoparlöründen saygı duruşu sireni ve İstiklal Marşı okundu. Bu sırada yakın marketlere çıkan vatandaşların saygı duruşunda bulunduğu gözlendi. Ardından Kaymakam İsmail Çorumluoğlu ve Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın günün anlam ve önemini belirten kutlama mesajları okundu ve çocuk şarkıları seslendirildi. Evlerinin camlarını ve balkonlarını bayraklarla, balonlarla süsleyen halkın saat 12.00 etkinliğine katılımının ise düşük olduğu gözlendi.

21.00’DE BALKONLARDA…

Asıl coşkunun, yapılan yoğun çağrılar sonucu tüm yurtta olduğu gibi Ereğlide’de akşam 21.00’de istiklal marşının topluca balkonlardan okunması ve bayrakların dalgalandırılması ilse yaşanması bekleniyor.

GALERİ FOTOĞRAFLARI :

Paylaşın:
944 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ