logo

“EREĞLİ’DE BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPMAK ÇOK KOLAY!”

  • TİP Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Adayı Cihangir Amca,Ereğli’de Belediye Başkanlığı yapmak çok zor bir şey değil. Eğer kimseyle kavga etmiyorsanız, çözüm odaklı çalışıyorsanız, biz bu şehri birlikte yöneteceğiz diyorsanız Ereğli’de belediye başkanlığı yapmak kolay “ diye konuştu.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Cihangir Amca, Ereğli FM Yayın Müdürü Arzu Tekin’in yayın Moderatörlüğünü yaptığı, Haber Hayat Gazetesi İmtiyaz Sahibi Doğan Gönüllü’nün ise soruları ile konuk Gazeteci olarak katıldığı “Seçime Doğru Programının canlı yayın konuğu oldu.

SİYASETE HİÇ BİR ZAMAN UZAK OLMADIM

23 Şubat Cuma günü akşam saatlerinde yayınlanan programda konuşan ve siyasete hiçbir zaman uzak olmadığını, her Türk vatandaşının siyasetle ilgilenmesi gerektiğini düşündüğünü dile getiren Cihangir Amca, “ Biz bizi yönetenlerden haberdar olmadığımız zaman bizi kimin yönettiğini bilemeyiz.” dedi.

GÜZEL GERİ DÖNÜŞLER ALIYORUZ

“Daha çok işçiler, emekçiler üzerindeki sömürü sağ ya da sol ayırt etmeden olduğu için, biz sağ görüşlü seçmenden de çok oy alacağımıza inanıyoruz.” diyen Cihangir Amca, “ Ben sanatla ve sporla uğraşmış, hayatı boyunca ekmeğini alın teri ile kazanmış bir işçiyim. En birleştirici etken de bu. Bizim hedeflediğimiz oy oranı Belediye Başkanlığını kazanmaya yetecek oy oranı. Sandığa gitmeyi düşünmeyenler, sağ görüşlü olan seçmenlerden de güzel geri dönüşler alıyoruz.” şeklinde konuştu.

HALKTAN UZAK OLURSAN ZOR, HALKLA OLURSAN KOLAY

Soru üzerine “Ereğli’de Belediye Başkanlığı yapmak çok zor bir şey değil. Eğer kimseyle kavga etmiyorsanız, çözüm odaklı çalışıyorsanız, biz bu şehri birlikte yöneteceğiz diyorsanız Ereğli’de belediye başkanlığı yapmak kolay “ diyen Cihangir Amca, “ Ereğli’de belediye başkanlığı kavga etmeden, barışçıl, ötekileştirmeden yapılır. Belediye de çok tecrübeli kadrolar var. Onları küstürmez dışlamazsanız, halk ile bütünleşir yorulmazsanız belediyeyi çok güzel yönetirseniz. Halktan uzak olursan zor, halkla birlikte olursan kolay.” ifadelerine yer verdi.

YUKARIDAN AŞAĞIYA DEĞİL, AŞAĞIDAN YUKARIYA BEEDİYECELİK YAPACAĞIZ!

Sözlerini “Yukarıdan aşağıya değil, aşağıdan yukarıya bir belediyecilik yapacağız. Kendini beğenmiş değil, kentini beğenmiş belediyecilik yapacağız.” diyerek sürdüren Cihangir amca , “Her görüşten insanın belediye başkanı olmak önemli. Kiminin abisi, kimin evladı, kardeşi olacaksınız. Eğer savurgan projeler yapmıyorsanız, proje diye ortaya attığınız şeyler halkın cebinden çıkan paraların bir yerlere aktarılması değilse bu iş olur. Halka rağmen proje üretilmez. Projeler üzerinden gitmektense öncelikle var olan sorunları çözmeye yönelmek lazım.” şeklinde konuştu.

BİZİM SÖYLEDİKLERİMİZ BU İŞİN NORMALİ

Cihangir Amca, “Korumam olmayacak, makam da kapı olmayacak, Meclis Üyelerim benim askerim olmayacak.” çok iddialı cümleler değil mi, bu iş nasıl olacak” ? sorusuna verdiği yanıtta da “Hayal kurmayı bile unutuş halkımız. Bizim anlattığımız yapacağız dediğimiz şeyler zaten bu işin normali . Şeffaf belediyecilik. İhaleler kapalı kapılar ardında olmayacak. Nere ile ilgiliyse orada olacak. Genelse belediyenin bahçesinde olacak. 4 duvar arasında iş olmaz. Birlikte yapacağız bakın görün hesap vermek zorunda kalmayacağız.” dedi.

Amca, festivallere devam edileceğini; kapsamını ise eğlencenin yanında kültür-sanat ağırlıklı genişletileceğini söyledi.

YAYINI İZLEMEK İÇİN BAĞLANTIYI TIKLAYINIZ :

.

Paylaşın:
263 Kez Görüntülendi. Etiketler: » » »
#

SENDE YORUM YAZ