logo

EREĞLİ’DE DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI KUTLANDI

Kdz. Ereğli’de 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla kutlama programı yapıldı.

 Kdz. Ereğli’de 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 94. yıldönümü dolayısıyla kutlama programı yapıldı.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende, Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hüseyin Sami Uyar, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve Liman Başkanı Nevzat Direk anıta çelenk sundu.

Törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Saygı duruşu esnasında limanda bulunan gemiler sirenlerini çaldı.

DİREK, “EREĞLİ, DENİZ TİCARETİNDE KARADENİZ’İN EN GELİŞMİŞ YERİ”

Karadeniz Ereğli Liman Başkanı Nevzat Direk, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmasında ilçede yürütülen denizcilik faaliyetleri ile ilgili de bilgi vererek,  “Bu şirin ilçemizdeki gelişmelere de göz atacak olursak, deniz ticareti faaliyetleri bakımından Karadeniz bölgesinin en gelişmiş yeridir. Sahip olduğu doğal limanıyla kömürün buluşması bölgemizi bugün demir-çelik sanayiinin lokomotifi durumuna ulaştırmıştır. Tuzla ve Yalova’dan sonra üçüncü büyük tersaneye ilçemiz sahiptir. 2 adet ticari limanı, 1 adet askreri limanı, 1 adet tersane limanı, 9 adet gemi tersanesi, 1 adet balıkçı barınağı ve 4 adet denizcilikle ilgili fakülte, yüksekokul ve meslek lisesi ile gelişme göstermiş ve göstermektedir.”ifadelerine yer verdi.

ÖDÜLLER VERİLDİ

Törende daha sonra düzenlenen optimist ve lazer branşlarında yapılan yarışlarda dereceye girenlere ödülleri verildi.  Liman Başkanlığı ve Deniz Ticaret Odası tarafından Yelken İhtisas Kulübü’ne hediye edilen kanolar önünde hatıra fotoğrafı çektirildi.

Törenin ardından deniz şehitleri anısına Belediye iskelesinden Med İzmit römorkörü ile denize çelenk bırakıldı.

Paylaşın:
884 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ