logo

EREĞLİ’DE ENGELLİLER ŞÖLENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Karadeniz Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği tarafından ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ kapsamında 18. Geleneksel Engelliler Şöleni gerçekleştirildi.

Karadeniz Ereğli’de, Fiziksel Engelliler Derneği tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü çerçevesinde 18. Geleneksel Engelliler Şöleni gerçekleştirildi.

Ereğli Belediyesi Sevgi Barış Dostluk Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlik öncesinde bölgedeki engellilere 15 Akülü, 15 manuel tekerlekli sandalye takdiminde bulunuldu.

Şölen programı çerçevesinde saygı duruşunda bulunuldu, Halk Eğitim Merkezi, İşitme Engelli Öğretmeni Kübra Kocabaş yönetiminde, Halk Eğitim Merkezi öğrencilerinden oluşan işaret dili korosu eşliğinde İstiklal Marşı seslendirildi.

ŞENTÜRK: “YAŞAMI KOLAYLAŞTIRMAKTAN İMTİNA ETMEYİN!”

Karadeniz Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, yaptığı konuşmada, düzenledikleri etkinliğe katılımları nedeniyle protokol ve salonda bulunanlara teşekkür etti. Kurban Bayramında’da Erdemir katkılarıyla 10 engelliyi akülü sandalye ile buluşturduklarını ifade eden Şentürk, “Yine bugün burada, Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral’ın hamiyetleriyle 10 engelli arkadaşımızı da akülü tekerlekli sandalye ile kavuşturduk” dedi.

Şentürk şunları söyledi:

“Engelli olmak kişinin kendi tercihi değildir. Sabah uyandığında yaşama katılan, ekonomik ve sosyal anlamda mücadele eden hiçbir kişinin akşam engelli olmak gibi bir tercihi yoktur. Hiçbir anne engelli çocuk dünyaya getirmek istemez. Engelliler yaşamda, sabah uyandığında giyinirken zorlanıyor, banyoya gittiğinde zorlanıyor, lavaboya gittiğinde zorlanıyor, kahvaltı yaparken zorlanıyor, sokağa çıktığında zorlanıyor, bir yerden bir yere gittiğinde zorlanıyor. Biz istiyoruz ki, yaşamda engellilerin hayatını kolaylaştırmakla mükellef insanlar lütfen engellilerin yaşamını kolaylaştırmaktan imtina etmesinler. Zaten engellilerin yaşamı yeterince zor.”

“BİZİ PARA VE ZAMAN KAYBI OLARAK GÖRÜYORLAR”

Karadeniz Ereğli’de yaşayan engellilerin en büyük sorunu Halk Otobüslerinde yaşadığını ifade eden Şentürk şöyle devam etti:

“Halk otobüsleri engellileri zaman ve para kaybı olarak görüyor. Otobüs beklediğinizde bizi almak istemiyorlar. Buradan, bugünün anlamı olarak bir mesaj vermek gerekiyorsa, Toplu taşıma araçlarında eziyet görüyoruz, ikinci sınıf insan olarak görülüyoruz, otobüslere alınma noktasında para ve zaman kaybı olarak görülüyoruz. Basınımız aracılığıyla tüm engelli arkadaşlarım adına bunu haykırmak istiyorum. Sesimizi duyun lütfen.”
Şentürk, etkinliğe emeği geçen başta Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral olmak üzere, tüm destek verenlere teşekkür etti.

SOSYAL HİZMET UZMANI ÖZSOY: “BİZE ULAŞIN”

Sosyal Hizmet Uzmanı Özge Özsoy, Sosyal Hizmet Müdürlüğü olarak ilçede yürüttükleri çalışmaları anlattı. Engellilerin verdikleri hizmetlerden yararlanmasını isteyen Özsoy, “Echomar hastanesinin yan tarafında, sağlıklı hayat merkezi olarak bize ulaşabilirsiniz” dedi.

ÇORUMLUOĞLU: “3 ARALIK EN ÖNEMLİ GÜNLERDEN”

Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu da yaptığı konuşmada, geleneksel hale gelmiş bir organizasyonda bir araya gelmekten ilçe kaymakamı olarak mutlu olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Geçen yıl da katılmıştım, bu yıl da katıldım. Geçen yıldan bu yana derneği tanıma fırsatım oldu. Açıkçası tanıdıkça derneğin ne kadar başarılı işler yaptığını sevinerek gördüm. Daha önce görev yaptığımız yerlerde, tekerlekli sandalye ve diğer giderler için arkadaşlarımız SYDV’ye başvururdu. Burada sevinerek görüyorum ki burada bize başvuran arkadaşlarımızı derneğe yönlendiriyoruz, dernekte de bu ihtiyaçları kabul görüyor. Tabii ki dernek bunları tek başına yapmıyor. Dernek bunları kamu kuruluşlarımızla, hayırsever işadamlarımızla ve vatandaşlarımızla birlikte yapıyor. Bugün sandalye dağıtımında emeği geçen başta Erdemir Genel Müdürlüğümüz olmak üzere değerli hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Bir yıl içinde düzenlenen günlerde en akılda kalan iki gün varmış. Biri Anneler günü, diğeri de sevgililer günüymüş. Şüphesiz biz eşimiz ve annemizin yerini dolduramayız ama bu günler kadar önemli olan gün 3 Aralık bence. Neden? Çünkü hiçbirimizin buradan çıktığımızda, eve gidene kadar engelli olmayacağımızın garantisi yok. Bu yüzden 30 yıllık idarecilik hayatımda bu kuruluşlara destek olmaya çalıştım. Burada da bu derneğe zaman zaman uğrayıp dertlerini dinlemeye çalıştım. Bu noktada başta derneğimiz olmak üzere, tüm engelli vatandaşlarımıza kaymakamlığımızın kapısının ardına kadar açık olduğunu belirtmek istiyorum. Bizler sizlere hizmet için varız. Gerek telefonla, gerekse dernek aracılığıyla gerekse bireysel başvurularınızla bizden her türlü desteği alabilirsiniz. Tabii ki bu da kaynaklarımız nispetinde olacaktır. Tüm engelli kardeşlerimizin engelliler gününü kutluyorum.”

ERDEMİR GENEL MÜDÜRÜ ORAL’A PLAKET

Konuşmaların ardından Dernek Faaliyetlerine katkılarından ötürü Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral’a, Dernek Başkanı İsmail Şentürk tarafından plaket takdiminde bulunuldu.

Eğitmen Kübra Kocabaş yönetimindeki Halk Eğitim Merkezi İşaret Dili Korosu, etkinlik çerçevesinde “Sev Kardeşim” adlı parçayı seslendirdi. Parçaya salonda bulunan protokol ve vatandaşlar alkışlarla tempo tutarak ve beraber söyleyerek eşlik etti. Engelliler şöleni, Fasl-ı Şahane grubunun canlı müzik dinletisi eşliğinde yemek programı ile sona erdi.

Etkinliğe, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Gönül Demirsu, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, CHP İlçe Başkanı Dr. Eylem Ertuğrul, İyi Parti İlçe Başkanı Dr. Evrim Balbaloğlu, GMİS Armutçuk Şube Temsilici Ali Eşitmez, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İlçe Müdürü Abdullah Hasçelik, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, engelliler ve aileleri katıldı.

Paylaşın:
753 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ