logo

EREĞLİ’DE KORONAVİRÜS’LE MÜCADELEDE YENİ KARARLAR ALINDI

Kdz. Ereğli Kaymakamlığı, Koronavirüs (Covid -19) salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağının uygulanacağı 18 -19 Nisan tarihlerinde vatandaşların mağdur olmaması için alınan kararları açıkladı.

Kdz. Ereğli Kaymakamlığı, Koronavirüs (Covid -19) salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağının uygulanacağı 18 -19 Nisan tarihlerinde vatandaşların mağdur olmaması için alınan kararları açıkladı.

Yapılan açıklamada şöyle denildi:

Ülkemizde olduğu gibi İlçemizde de insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan yeni tip Koronavirüs (Covid -19) salgını nedeniyle ülkemizde ve tüm dünyada can kaybı ve vaka sayısı artmaya devam etmektedir. Covid -19 salgınında en temel risk unsuru virüsün bulaşıcılığının yüksek/ hızlı olması nedeniyle vatandaşlarımızın toplu olarak bulunduğu mekanlar / alanlardır.

MAĞDUR OLMAMAK İÇİN…

Devletimiz tüm kurumları ile bu salgının yayılmasını ve vatandaşlarımızın hayatlarını tehdit etmesini engellemek için birçok kararlar almıştır.

Bu kararlara bağlı olarak ve 10 Nisan Cuma ve 13 Nisan’da İlçemizde yaşanan yoğunluğun tekerrür etmemesi ve halkımızın sokağa çıkma yasağının uygulanacağı 18 -19 Nisan tarihlerinde mağdur olmaması için aşağıdaki kararlar alınmıştır:

TRAFİĞE KAPALI YOLLAR

16 Nisan Perşembe günü  sabahtan 20 Nisan Pazartesi akşamına kadar  Devrim Bulvarı  ile Pazaryeri kavşağı (Dere üstü)  arasındaki yol sabah 09.00 ile 19.00 arasında trafiğe kapatılacaktır.

Parklama tahdidi olan caddelerde daraltma yapılıp tek araç geçişine izin verilecektir. 

Çarşı Merkezine giriş Bağlık Mahallesi Sakindere Sokak üzerinden  ve  Murtaza Mahallesi Suphi Konak Caddesi üzerinden  yapılacaktır.

NÖBETÇİ PETROL İSTASYONLARI

18 Nisan Cumartesi günü açılacak Petrol İstasyonları

Aydemirler  Petrol Ofisi – Kepez Petrol Ofisi 

Gülüç Opet Anadolu Otel.

Total Çilek Petrol

19 Nisan Pazar Günü açılacak Petrol İstasyonları

Aydemirler  Petrol Ofisi – Kepez Petrol Ofisi 

Gülüç Shell Özerler Petrol

Opet Belen Petrol

HAFTA SONU FIRINLAR AÇIK OLACAK

  • Cumartesi ve Pazar günleri tüm fırınlarımız açık olacak ve mahallere ekmek dağıtımı her fırının  belirlenen caddelerde  yapılacaktır. Burada yaşanacak aksaklıklarda Vefa Grubuna bildirim yapılabilir. Mahalle ve Fırın planlaması ayrıca bildirilecektir.

Vatandaşlarımız arasındaki Sosyal Mesafenin korunmasında cadde ve sokakların genişliği son derece önem arz etmektedir. Bu süreçte hatalı parklara cezai işlem uygulanacaktır. 20 Nisan 2020 tarihinden itibaren caddelerimizde daha geniş alanlar tesis edilmesi maksadı ile çarşı merkezinde gıda toptan dağıtım yapan araçların sabah saat 10.00 ile 18.00 saatleri arasında dağıtım yapmaları ikinci bir düzenlemeye kadar durdurulmuştur. (Fırınlar istisna tutulmuştur.)

HEDEF : SALGINI DAHA KISA VE DAHA AZ SIKINTI İLE ATLATABİLMEK

Vatandaşlarımızın bu geçici sürede evlerinde  kalmaları, meydan, cadde ve çarşı merkezlerini mecbur kalmadıkça kalabalıklaştırmamaları bu salgının İlçemizde daha kısa ve daha az sıkıntı ile geçmesini  sağlayacaktır.

Vatandaşlarımızdan ve esnafımızdan bu süreçte anlayış ve yardım bekler mutlu sağlıklı ve bereketli günler dileriz.

Paylaşın:
1512 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ