logo

EREĞLİ’DE TRAFİĞİ HAFİFLETME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ilçede Belen-Mavişehir-Mahmut Paşa arasında yapılan alternatif yol çalışması hakkında gazetecilere yaptığı açıklamada, “Amacımız trafiği hafifletmek. Trafiğin hafiflemesi için bu çalışmalara başladık. Birçok yerde bu çalışmaları yapıyoruz. Bu ara yolları da tamamlamak için ekiplerimiz çalışmaya başladı. Bu yollar açıldıktan sonra sağlık merkezi alanları, resmi kurum alanları, yurt alanları gibi imar planında olan ama yolu olmadığı ulaşılamayan bölgelere de ulaşılmış olacak.” dedi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık; Belen-Mavişehir-Mahmut Paşa arasında yapılan alternatif yol çalışmalarının yarı sıra Belen Yenimahalle Şehir ve Şehit Mezarlığı ile Kavaklık Mahallesi’nde yapılacak kreş alanında incelemelerde bulundu.
Posbıyık’a inceleme gezisinde Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve mahalle muhtarları da eşlik etti.
İlk olarak; Belen-Mavişehir-Mahmut Paşa arasında yapılan alternatif yol çalışmalarını takip eden Posbıyık, son durum ile ilgili teknik personelden bilgi aldı.
İnceleme sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Başkan Posbıyık, trafik sıkıntısını ortadan kaldırmak için çalışmalara başladıklarını belirterek, şu ifadelere yer verdi:

“YOL AÇMAK İÇİN ENGELİMİZ KALMADI”

“ Bu dönem göreve gelir gelmez imardaki arkadaşlardan rica ettim, hemen buraların 18’lerini yapalım dedik, Yeni muhtarımız Baki Karaarslan ile birlikte bu bölgenin de 18’lerini yaptık ve yollar tamamen bize terk edilmiş vaziyette. Yani yol açmak için engelimiz kalmadı. Oğuz Bey de ekibiyle birlikte, başka yerlerden aldığımız, Erdemir’den falan destek almak suretiyle yolları açmaya başladık. Mevcutta açılan genişliği 20 metrelik yol. 500 metre ileride İnönü İlköğretim okulunun kapısına kadar iniyor bu yol. Öğrencilerimiz bundan sonra, bu çevre mahallelerden gelmek suretiyle direk aşağı kadar inebilecek. Bu yirmi metrelik yol açıldıktan sonra, Alipaşa Sokak, yani Mavişehir, Dündarlar Sokak taraflarına doğru on ve on beş metre genişliğinde bağlantılar kuracağız. Hepsinin ifrazları yapıldı, belediyeye terkleri yapıldı, belediye bunları açmaya hazır vaziyette. Ana yolu tamamladıktan sonra hemen kılcal yolları yapmaya başlayacağız. Amacımız trafiği hafifletmek. Trafiğin hafiflemesi için bu çalışmalara başladık. Birçok yerde bu çalışmaları yapıyoruz. Bu ara yolları da tamamlamak için ekiplerimiz çalışmaya başladı. Bu yollar açıldıktan sonra sağlık merkezi alanları, resmi kurum alanları, yurt alanları gibi imar planında olan ama yolu olmadığı ulaşılamayan bölgelere de ulaşılmış olacak.

“ÇOK İŞLEVSEL BİR YOL”

Çalışmaların yıl içerisinde bitirilmesinin planlandığını ifede den Posbıyık, “Meclis üyelerimin de konudan haberi olsun istedim, basın mensuplarını da rica ettim. Bunun tek sebebi, uzun yıllardan beri bu yolun açılması için gayret ediyorum. Çok işlevsel bir yol bu. Fakat 18 yapılamadığı, terkler olmadığı için bugüne kadar yapılamadı. Çok şükür bunları bitirdik, yollarımızı açmaya başladık. Hayırlı uğurlu olsun diyorum.” diye konuştu.

“SAKİNDERE HATTINDA ÇALIŞMALAR BAŞLADI”

Başkan Posbıyık Sakindere hattında da çalışmalar başladığını ifade ederek, viyadük yerine yol genişletilmesinin daha doğru olduğunu savundu ve “İhale yapıldı, orada yol çalışması yapılacak. Aşağıda dereüstü kapatmaları, çok geniş bir yol çıkacak. Bir gün oraya da gideriz, orada da kılcal yolları yapacağız. 18 ile devirleri yapıldı. Orada da çok büyük bir rahatlama yapacağız. Bölge bölge burada yapmak istediğimiz trafiğin rahatlaması için… Aynı zamanda biliyorsunuz bir taraftan da kent meydanına başlayacağız. O projemizde hala çalışmalarımız devam ediyor, Ereğli’mize hayırlı olsun diyorum.” dedi.

Posbıyık daha sonra vatandaşlardan gelen soruları cevapladı ve üçüncü faz kapsamında Hastaneden Balı mahallesine kadar yeni bir yol hattında büyük bölümün 18 uygulamalarını hallettiklerini, terk edilmeyen yerleri halletmeye çalıştıklarını söyledi.

“YÜZ DÖNÜMLÜK ARAZİDE ŞEHİR VE ŞEHİT MEZARLIĞI YAPILACAK”

Posbıyık ve beraberindekiler daha sonra çalışmaların devam ettiği Belen Yenimahalle Şehir ve Şehit Mezarlığı’nda incelemelerde bulundu. Posbıyık, incelemelerin ardından şu açıklamaları yaptı:

“Bu gördüğünüz alan yeni mezarlık alanı. Bundan 15 yıl önce şehir mezarlığının bitmek üzere olduğunu gördüm. Arkadaşlarla karar verdik. Burada belediye olarak 80 dönümlük yeni mezarlık için yer almaya karar verdik. Kısmen bizim yerimiz de vardı. 80 dönüm yeri tamamladık. 20 Dönüm de belen mezarlığı vardı. Belen de mezarlık olarak belediyeye geçti. Onunla birlikte yüz dönümlük bir arazi. Bu mezarlığı düzenlemeye başladık göreve geldikten sonra. Üzerinde bulunduğumuz yer şehitlik. İstinatçı yakında buraya geliyor, ihaleye verdik. MSB ile anlaştık, onların verdiği koordinatlara göre tören alanı, şehit mezarlıkları yapılacak. Tabii şehit gelsin istemiyoruz, hiç kimse ölmesin. Onlar bizim için çok aziz insanlar. Eğer olursa onların da layık oldukları yere gömülmesi gerektiğine inandığımız için, Ereğli Zonguldak’ın en büyük ilçesi, dolayısıyla burada bir şehit mezarlığı yapmaya karar verdik. MSB’den projeleri aldık. Mezarlıklar Müdürü ve Başkan Yardımcısı Metin Avcı ile birlikte, amiralimiz, Şehitler Derneği Başkanı Mehmet Beyle birlikte koordinasyon içinde çalışıyorlar buranın yapılması için. Çevredeki bütün bu alanlar mezarlıklar olarak yapılıyor. Şu anda aşağıda gömüler başladı. İstinat çekilip kademe yapıldıktan sonra bir bölüm aile mezarlıklarına ayrılacak. Ücretiyle mezarlık almak isteyen alacak. Diğer taraftan hiçbir ücret almadan gömülere başlamış bulunuyoruz.

“BELEDİYE BAŞKANLIĞINDA ÖNGÖRÜ ÇOK ÖNEMLİ”

Çok mütevazı olmamak gerek. Belediye Başkanlığında öngörü çok önemlidir. Suda, doğalgazda olduğu gibi burada da öngörümüz ön plana çıktı ve 15 sene önce burayı aldık. Yoksa belediyenin imkanlarıyla böyle bir yeri almak mümkün değil şimdi. Zamanında aldık ve 50-100 sene yetecek mezarlığı inşa etmeye çalıştık. İmardaki arkadaşlar, Fen İşleri Müdürlüğü, Oğuz Bey ve ekipleri planlı şekilde parsel aralarını koymak suretiyle parsel parsel yapmaya çalışıyorlar. Bir düzen içinde yapmaya çalışıyorlar. Gömüleri de bu şekilde yapacaklar. Bilgisayarda hangi parselde kimin yattığı görülecek. Mevtasını kaybeden bir insan geldiğinde bilgisayardan onun hangi parselde yattığını görmüş olacak.
Projede bir cami olayı, bir gasilhane olayı, hoca evi, aş evi var. Bunlar da zamanla tamamlanacak. Burası başlı başına yüz dönümlük bir yer. Kendi içinde idare edilen, mezar kazıcıları, hocalarıyla birlikte Ereğli’ye yaraşır bir mezarlık olacağını zannediyorum. Ereğli halkına şimdiden hayırlı olsun.

ÖRNEK KREŞ YAPILACAK

Son olarak belediyenin Kavaklık Mahallesi’nde yapmak istediği kreş alanını da inceleyen Posbıyık, çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:
“Erdemir’den tahsisi bize yapılan alan. Biliyorsunuz bununla birlikte 88 evleri de bize tahsis etmişlerdi. Orayı Yurtkur’a tahsis için hala çalışıyoruz. Alın burayı yurt yapın diyoruz. Bir talebimiz yok diyoruz. Henüz daha bir netice alamadık, kaymakam bey hala uğraşıyor. Bu bölge 4 bin 700 metrekare bir alan. Erdemir bize 29 yıllığına tahsis etti. Bir kreş yapmak istiyoruz ama örnek bir kreş yapmak istiyoruz. İki katlı veya tek katlı, elimizde İBB ile ortak hazırladığımız projeler var. Onları tatbik edeceğiz. Buranın en büyük özelliği, alan çok büyük olduğu için çiçek tarlaları, tavuk çiftlikleri, sebze ekimleri, hayvan besleme yerleri gibi çocukları psikolojik olarak eğitici, bu bölgede örnek bir kreş yapmak gibi bir amaç ve hedefle yola çıktık. En büyük amacımız bu, düşüncemizi gerçekleştirmek. Gelen çocuk sadece eğitim değil, uygulamalarla, hayvanlarla, çiçeklerle, sebzecilikle, tohumlarla bir arada olsun diye bir hedefimiz var. Örnek yerleri gezdik, oralardan aldığımız örneklerle bu projeyi gerçekleştirmek için çalışmaya başladık. Dikkat ederseniz arkadaşlar bu alanda çalışıyor, inşallah bunu da yakın zamanda gerçekleştireceğiz.”

Paylaşın:
522 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ