logo

EREĞLİLİ AKADEMİSYEN TEMEL, ‘MEDYA VE SİYASET’İ İMZALADI!

Kdz. Ereğlili Akademisyen Erciyes Üniversitesi’nde görevli Dr. Öğretim Üyesi Faruk Temel, editörlüğünü üstlendiği “Medya ve Siyaset” kitabı ile yazarlığını üstlendiği “Harf İnkilabı ve Açıksöz Gazetesi” kitaplarını Haber Hayat ziyaretinde Doğan Gönüllü’ye imzaladı.

Kdz. Ereğlili Akademisyen Erciyes Üniversitesi’nde görevli Dr. Öğretim Üyesi Faruk Temel, ailesini ziyaret için geldiği Ereğli’de Haber Hayat Yayıncılık’ı ziyaret ederek İmtiyaz Sahibi Doğan Gönüllü ve Haber Sorumlusu Fahrettin Özaydın’la görüştü.

22 Ocak Çarşamba günü gerçekleşen ziyarette Temel; Akademisyen Ahmet Tarık Türkmenoğlu ile birlikte editörlüğünü üstlendiği “Medya ve Siyaset” kitabı ile Akademisyen Doç. Dr. Yaşar Zorlu ile birlikte kaleme aldığı “Harf İnkilabı ve Açıksöz Gazetesi” kitabını imzalayarak Gönüllü’ye armağan etti.

MEDYA VE SİYASET İLİŞKİSİ

Dr. Faruk Temel, Çizgi Kitapevi yayınlarından çıkan ‘Medya ve Siyaset’ kitabında farklı akademisyenlerin yazılarını tek başlıkta kitap haline getirdiklerini belirtti. Temel, yoğun bir emek sonucu ortaya çıkan kitapla ilgili “iletişim ve siyaset bilimi alanlarında çalışan pek çok değerli akademisyenin katkı sunduğu çalışma, medya ve siyaset ilişkisine yönelik olarak geleneksel medyadan sosyal medyaya, sinemadan gazetelere kadar bir çok konuda değerli incelemeler sunuyor.” dedi.

MİLLİ MÜCADELE YILLARININ ‘AÇIKSÖZ GAZETESİ’ İNCELENDİ

Temel, yine Çizgi Kitapevi Yayınlarından çıkan ‘Harf İnkilabı ve Açıksöz Gazetesi’ kitabı için de, “Milli Mücadele döneminden itibaren modernleşme hareketinin destekçisi olan, Kastamonu’da çıkarılan Açıksöz gazetesinin Latin harflerine geçiş sürecindeki rolü, toplumsal değişim aşamasında iktidar adına gösteren bir fikir gazetesinin niteliklerini sergiliyor.” ifadelerini kullandı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gönüllü’de, Temel’e teşekkür ederek ilerleyen süreçte Ereğli’de düzenlenecek mesleki bir etkinlikte kendisini konuşmacı olarak görmek istediğini duyurdu.

Ziyaret üçlü sohbet ve karşılıklı tekrar görüşme taleplerinin iletilmesi ile son buldu.

  • GALERİ FOTOĞRAFLARI :

Paylaşın:
1123 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ