logo

EREĞLİLİ KIBRIS GAZİLERİNE MADALYA VE BERAT TAKDİMİ YAPILDI

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Kıbrıs Barış Harekâtı katılan gazilere “Milli Mücadele Madalyası ve Beratı” düzenlenen programla verildi.

Kdz. Ereğli’de Kıbrıs Barış Harekâtı katılan gazilere “Milli Mücadele Madalyası ve Beratı” düzenlenen programla verildi.

16 Aralık Pazartesi günü Kdz. Ereğli Kaymakamlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl ve İlçe Müdürlüklerinin organizasyonuyla Kdz. Ereğli Öğretmenevi’nde gerçekleşen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı.

Açılış konuşmasını yapan Muharip Gaziler Derneği Kdz. Ereğli Şube Başkanı Temel Şahin, Türk askerinin 45 yıl önce Kıbrıs Türkü’nün can güvenliğini sağlamak amacıyla Kıbrıs Barış Harekatı’na katıldığını hatırlattı ve “bu harekatta bizlere verilen her türlü görevi başarıyla yerine getirdik ve muzaffer birer gazi olarak vatanımıza geri döndük. Kıbrıs Gazileri, üstün cesaret ve kahramanlık örnekleri göstererek, emsalsiz bir zafer kazanmışlardır. Düşmanı hezimete uğratarak, Kıbrıs Türk’ünü esaretten kurtarmış ve Kıbrıs’a barış getirmiştir. Kıbrıs Barış Harekatı Türk savaş tarihinde altın bir sayfadır. Biz gözümüzü kırpmadan katıldığımız bu harekatta atalarımızdan aldığımız feyizle Türk askerinin savaşlardaki emsalsiz kahramanlığını dünyaya bir kez daha gösterdik. Kıbrıs Barış Harekatı’ndan 45 yıl sonra bizlere tevcih edilecek Milli Mücadele Madalyalarını göğsümüzde bir onur nişanesi olarak gururla taşıyacağız. Kıbrıs Barış Harekatı’nda şehit olan 498 arkadaşımızı ve aramızdan ayrılan Gazi arkadaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz.”dedi.

Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da birer konuşma yaparak, gazilerin Türk milletinin onur ve gurur kaynağı olduklarını ifade ettiler ve gazi ve gazi yakınlarına her zaman kapılarının açık olduğunu dile getirdiler.

Konuşmaların ardından 27 Kıbrıs Gazisinin kendisine ya da aile üyelerine Milli Mücadele Madalyası ve Beratı tevcih edildi. Birlikte yenilen öğle yemeğinin ardından İlçe Müftüsü Recai Albayrak’ın yaptırdığı dua ile program son buldu.

Programda Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hüseyin Sami Uyar, Cumhuriyet Başsavcısı Huzeyfe Yücedağ, Kdz. Ereğli Ağır Ceza Mahkeme Başkanı İsmail Aydın, Zonguldak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kemal Gümrükçü, Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral, kurum ve daire amirleri gaziler ve aileleri hazır bulundu.

Paylaşın:
702 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ