logo

EREĞLİLİ MÜZİSYEN-ŞAİR NİŞANCI, KİTABINI İMZALAYACAK

  • Birden çok sanat türünde yetkin ve büyük eserlere imza atan, besteci, yorumcu, yazar, şair Türkay Nişancı “Hiç” adlı şiir kitabının imza günü için hafta sonu Ereğli’de sanatseverlerle buluşacak.

Bu hafta sonu Kdz. Ereğli kendi içinden çıkmış bir sanatçıyı daha kucaklayacak. Birden çok sanat türünde yetkin ve büyük eserlere imza atan, besteci, yorumcu, yazar, şair Türkay Nişancı, “HİÇ” adlı şiir kitabının imza günü için 25 Mayıs 2024 Cumartesi günü şehrimizde olacak.

Kdz.Ereğli’de doğan, ilköğretim ve ortaöğretim süreçlerini şehrimizde tamamlayan sanatçı, Penguen Kitabevi’nde saat 17.00’de başlayacak etkinlikte Kdz.Ereğlili sanatseverlerle buluşacak.

TÜRKAY NİŞANCI HAKKINDA

Türkay Nişancı, 19 Kasım 1980’de Kdz. Ereğli’de doğdu. 

İlköğrenimini Cumhuriyet İlkokulu, ortaöğrenimini ise TED Kdz. Ereğli Koleji’nde tamamladı. 

1991’de klasik gitar eğitimi ile müziğe başladı. Eğitimini elektro gitar ile devam ettiren müzisyen 1995-1996 ve 1996-1997 yıllarında bulunduğu okul orkestrası ile birlikte Milliyet Müzik Yarışması’nda beste ve aranje dalında 1.lik ödülü aldı. 

1999’da İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İİBF’yi kazandıktan sonra üniversitenin müzik kulübünde tanıştığı müzisyen arkadaşlarından etkilenerek, Türk ve Orta Doğu müziği enstrümanlarına merak saldı ve ud eğitimi aldı. 2000’li yılların başında ilk şiir ve düz yazı denemelerine başladı. 2004’e kadar İzmir’de yaşadı.

2006’da İlkay Nişancı ile birlikte İstanbul’da heavy metal grubu olan Ela’yı kurdu. Ela’nın vokali ve aynı zamanda ritim gitaristi olan müzisyen, 2007-2009 yılları arasında ses mühendisliği eğitimi aldı. 2009 Haziran ayında aynı zamanda yapımcısı olduğu ilk albümleri ‘Aklını Delilere Ver’, 2017’de ise Ela ile birlikte üç yıllık bir sürecin ürünü olan ikinci albümleri ‘Senindir Hayat’ piyasaya çıktı.

2018’de ilk solo albüm çalışması  ‘Aynı Ayna’ için stüdyoya girdi ve 27 yıllık bir birikimin ve 9 aylık bir çalışmanın ürünü olan albüm Mayıs 2019’da yayınlandı.

2000’li yılların başından beri yazdığı şiirlerden oluşan ‘Hiç’ kitabı, Nişancı’nın bu serüvene adım attığı ilk şiir kitabıdır.

Paylaşın:
242 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ