logo

EREĞLİLİ TUBA DEMİROĞLU’NUN, DUBAİ’DE SERGİ BAŞARISI

Dubai Uluslararası Finans Merkezi (DIFC) ‘nde mart ayında açılışı yapılan Açık Hava Heykel Sergisinin Küratörlüğünü(Sergi Düzenleyicisi) Kdz. Ereğlili Mimar Tuba Demiroğlu başarı ile yapıyor.

Dubai Uluslararası Finans Merkezi (DIFC) ‘nde Mart ayı başlarında açılışı yapılan Açık Hava Heykel Sergisinin Küratörlüğünü(Sergi Düzenleyicisi) Kdz. Ereğlili Mimar Tuba Demiroğlu yapıyor. Karadeniz Ereğli Anadolu Lisesi Mezunu Tuba Demiroğlu, Kdz. Ereğli’nin sevilen çifti Eczacı Güler Demiroğlu ve Mimar Oktay Demiroğlu çiftinin kızı.

8’i Türk olmak üzere 36 yerel ve internasyonal sanatçının 65 parçalık heykel açık hava sergisinin sanat çevreleri ve Dubai Başkonsolosluğu nezdinde ses getirmesi, gazetemizden Doğan Gönüllü’nün de ilgisini çekti.

ZİYARETÇİLERİN SANATLA ETKİLEŞİMİNİ PEKİŞTİRMEK HEDEFLENDİ

Gönüllü’ye çevrim içi ortamda bilgi veren Serginin küratörü DIFC Tasarım Müdürü Demiroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, “Kurulduğu günden bu yana DIFC, Dubai’nin kültür ve sanat alanında gelişiminin de en büyük parçası oldu. Bünyesinde Dubai’nin en önemli sanat galerilerine (Opera Gallery, Sconzi Gallery, etc..) ve Christie’s , Sotheby’s gibi dünyaca unlu müzayede evlerine ev sahipliği yapmakta. 2017 yılında DIFC’de sanatı daha da pekiştirmek ve ziyaretçilerinin sanatla etkileşimlerini daha da üst seviyeye taşımak için “Art integration Program” başlattık. Bu programla DIFC içindeki galerilerle ve müzayede evleri ile işbirliği yapıp büyük boyuttaki heykelleri DIFC ortak mekânlarında sergilemeye başladık.” dedi.

“FARKLI SESLERIN BİRARADALIĞI, BAE’NIN 50.YILINA SAYGI DURUŞU”

Bugüne kadar Dubai’de gerçekleştirilen en kapsamlı heykel parkı için hükûmet ile işbirliği yapıldığını ifade eden ve çalışmaları özetleyen Demiroğlu şöyle dedi:

“Son 8 aydır bu projeyi hayata geçirmek için DIFC deki galerilerle ve Dubai’ deki bazı önemli galerilerle işbirliğine giriştik. Daha önceki yıllarda limitli sayıda yerleştirdiğimiz heykellerin sayısını bu sene 65 adete çıkardık. Expo’nun Dubai de yarattığı canlılıktan ve bu yil BAE’nin 50 yıl kutlamalarından da esinlenerek sergimizin hazırlıklarına başladık. Lokal ve enternasyonal sanatçıların da katılımıyla BAE’nin dunu, bugünü ve yarınını  anlatmaya çalışan bir sergi yaptık. ‘Farklı seslerin biraradalığı, BAE’nin 50.yılına saygı durusu’ adi altında sergimizi gerçekleştirdik.”

8 TÜRK SANATÇISI 16 ESERLE KATILDI

Serginin gerçekleştirilmesinde emeği gecen galeriler; Leila Heller Gallery, Firetti Gallery, Oblong Galleri, Opera Gallery ve DIFC de Ekim ayında acılan ilk Türk galerisi AWC’te teşekkür eden Demiroğlu, “Büyük bir gururla söylemek isterim ki sergimizde eseri bulunan 36 sanatçının 8 adeti Türk sanatçılarımız. Türk sanatçılarımız 16 eserle sergimize katkıda bulunmaktalar.” ifadelerini kullandı.

Sergiye katılan Türk sanatçıları ve önemli heykeltıraşlar:

Melis Buyruk , Ayla Turan, Mert Ege Köse, Kemal Tufan, Kazım Karakaya, Emre Namyeter, Ahmet Günestekin, Erdil Yaşargil,…Richard Hudson, Wim Delvoye, Manola Valdez

  • GALERİ FOTOĞRAFLARI :

Paylaşın:
2392 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ