logo

“EREĞLİ’NİN ALİ MENFAATLERİ İÇİN HAREKET ETTİM”

Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İzmir Vali Yardımcılığı görevine başlamadan önce ilçede veda ziyaretleri ve kabulleri yapıyor. 27 Ağustos Cuma günü basın mensupları ile bir araya gelip icraatlarını özetleyerek soruları cevaplandıran Çorumluoğlu “Ereğli’nin ali menfaatleri için hareket ettim… Şu gök kubbede hoş bir seda bırakabildiysek bize ne mutlu” dedi.

Basın toplantısında konuşma yapan Kaymakam Çorumluoğlu, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İzmir’e vali yardımcısı olarak atandığını hatırlattıktan sonra 30 Ağustos zafer Bayramı törenine katıldıktan sonra ilçeden ayrılacağını açıkladı.

“3 yıl ne çabuk geçti” diyen Çorumluoğlu, ilk 6 ayın ilçeyi tanımakla geçirdiğini belirtti ve “Allah’a şükrediyorum ki, Ereğli’de çalışmayı bana nasip ettiği için” dedi. Süreçte COVİD 19 pandemisinin başladığını ve hala devem ettiğini hatırlatan Çorumluoğlu, “çalışmalarımızı sekteye uğrattı ama kovit’le yaşamayı da öğrendik” ifadelerini kullandı.

EREĞLİ’DE GÜNEŞ ENERİJİSİ SİSTEMLERİ ÜRETİLECEK

Ereğli’ye geldikten bir süre sonra yapılması gerek 15 iş tespit ettiğini belirten Çorumluoğlu, bunları özetlerken; 13 bin metre karelik Hükümet Konağı projesinin 11 bin metrekareye düşürülme çalışmalarının gecikemeye neden olduğunu, projenin TOKİ’den ihale günü beklediğini… Fakülteler Kampusu projesinin BEÜ’ye teslim edildiğini ve düzeltmelerden sonra 2 ay içinde temel atılabileceğini… Ereğli-Devrek yolunda beklenilen çalışmanın şu ana kadar yapılamadığını, önümüzdeki yol daha da hızlanabileceğini… Diş Hastanesi yapımı için projenin tamamlandığını ve ihale günü beklendiğini… BİLSEM’in kendi döneminde faaliyete geçtiğini ve Türkiye’de ilk beş Bilsem’i arasında başarı ile devam ettiğini… Yüzme havuzu inşaatının devam ettiğini, yıl sonuna kadar teslim edilebileceğini… Özel  Eğitim Okulu yapımının devam ettiğini… Köylerde alta yapı çalışmalarının sürdüğünü, Çayırlı Grup yolunun büyük bölümümün tamamlandığını… 14 köye su ve OSB’ye OSB’ye su sağlayacak hattın döşeme çalışmalarının başlatıldığını…. Mevcut OSB’de yer kalmadığından İkinci OSB kurulması için Ticaret ve Sanayi Odası nezdinde girişimlerde bulunulduğunu….  OSB’de Güneş Enerjisi sektöründe bir firmanın, yatırım yapmak için Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Saadete Oruç kanalı ile görüşmeler yaptığını… FERROLİ firmasının 250 kişilik istihdam sağlayacak 40 dönümlük arazi arandığını, böylece OSB’de 2 bin beş yüz kişilik istihdama ulaşılacağını… Gülüç Beldesinde okul inşaatının hızla sürdüğünü, ayrıca engelliler okulunun temelinin atıldığını… Pİyalepaşa Konağı projeninin ihalesinin yapıldığını… söyledi.  Çorumluoğlu soru üzerine turizm projelerinin uzun vadeli işler olduğunu söyledi ve “turizmi kömür çelik ve fındık’ın önüne geçiremedik.” dedi.

SEVİNÇ VE ÜZÜNTÜLERİNİ PAYLAŞTI

Ereğli’den ayrılmasının kendisi için artı ve eksi yönlerinin bulunduğunu dile getiren Çorumluoğlu, şöyle konuştu: “Artılarından bir tanesi aile bütünlüğümün sağlanması. Büyük kızım İzmir Atatürk Lisesi’nde okuyordu, eşim İzmir’de öğretmendi, şimdi ikinci kızımda geçen sene benim yanımdaydı bu sene İzmir Atatürk Lisesi’ni kazandı. Yani iki kızım ve eşim şu anda İzmir’de. Aile bütünlüğü anlamında bu tayinim ailem için hayırlı olacağını düşünüyorum. Üzüntü verecek kısmına gelecek olursak da her şeye rağmen çabaladık, bazen engellerle karşılaştık, bazen tasarruf tedbirleriyle, bazen devlet kısıtlarıyla, bazen Zonguldak’taki arkadaşlarımızın iş çıkartmama sıkıntılarıyla karşı karşıya kaldık. Dişimizle, tırnağımızla bir yerlere getirdiğimiz projelerin temelini attığımızı görmeden gitmek de benim üzüntü verecek noktam. Ama hayatın olağan akışı da bu; birimiz gidecek, birimiz de gelecek. Öyle ümit ediyorum ki gelen Kaymakam abimiz bizden daha fazla başarılı olsun, daha fazla yatırımları takip etsin. Çünkü hasbelkader üç yıldır burada çalışmış bir kişi olarak benim Ereğli’yle bir maneviyatım oluştu. Yıllar sonra kordonda gezerken ben Ereğliliyim diyen birisiyle karşılaştığımda bir hemşehrisini görmüş insan pozisyonuna düştüm.”

“HOŞ BİR SEDA BIRAKABİLDİYSEK NE MUTLU”

Ereğli’yi takip etmeye devam edeceğini vurgulayan Çorumluoğlu, “Acısıyla, tatlısıyla üç yılı bitirdik. Beni insanların anladığını düşünüyorum. En azından kalbi Ereğli için çarpan, Ereğli’ye bir hizmet etme arzusunda olan idareci olarak kendimin tanındığını tahmin ediyorum. Yaptığım bazı icraatları da bazı arkadaşlar beğenmemiş de olabilir. Onlara da saygı duyuyorum. Düşündüğüm her kararda ısrarcı oldum, doğru neyse onu yaptım. Çünkü benim Ereğli’de maddi hiçbir bağlantım yok. Ben tamamen Ereğli’nin ali menfaatlerini düşünerek hareket ettim. Zaman geldi Erdemir’i niye belediyeye verdin diye eleştirildim, zaman geldi şu kişiye yakın diye eleştirildim, zaman geldi şu kişiyle köyleri geziyor diye eleştirildim. Şimdi bu yaptıklarımızın ya da başlattıklarımızın hangi birini alıp sırtımıza getirebiliyoruz. Hiçbir şeyi alıp getiremiyoruz. Geldiğimiz gibi gidiyoruz ama şu gök kubbede hoş bir seda bırakabildiysek de bizlere ne mutlu. Ben Ereğli’ye hizmet ettiğimi düşünüyorum, takdir milletimizindir.” diye konuştu.

Çorumluoğlu, toplantının sonunda basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

Paylaşın:
631 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ