logo

“EREĞLİ’NİN DAHA DA GELİŞMESİ İÇİN BİZLER DE ÇABALAYACAĞIZ”

Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, “18 Haziran Karadeniz Ereğli’ nin Kurtuluşunun 101. Yıl Dönümü” dolayısıyla yayınladığı mesajında “Tarihte yaşanılan başarılarla ülkemizde önemli bir yere sahip ilçe konumunda olan Kdz. Ereğli’nin daha da gelişmesi için bizler de elimizden gelen çaba ve gayretleri göstermeye devam edeceğiz.” dedi.

Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, “18 Haziran Karadeniz Ereğli’ nin Kurtuluşunun 101. Yıl Dönümü” dolayısıyla mesaj yayınladı. Kaymakam Çorumluoğlu mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Vatanımızın birçok yerinde yaşanan sıkıntıların yanında Fransızlar tarafından işgal edilen ilçemiz Ereğli, tüm halkıyla birlikte kahramanca göstermiş olduğu mücadele sayesinde, çok kısa bir sürede, 18 Haziran 1920 tarihinde düşman işgalinden kurtulmuştur.

18 Haziran 1920 tarihinde düşman işgalinden kurtulan Karadeniz Ereğli, bu işgalden sadece sekiz ay sonra da Kurtuluş Savaşı’nda önemli roller üstlenen ilçeler arasında yer almış, 9 Şubat 1921 ‘de Alemdar Gemisi ve onun kahraman mürettebatı ile bir başka tarihi destana daha imza atmıştır.

Tarihte yaşanılan başarılarla ülkemizde önemli bir yere sahip ilçe konumunda olan Kdz. Ereğli’nin daha da gelişmesi için bizler de elimizden gelen çaba ve gayretleri göstermeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 101 Kurtuluş Yıldönümünü kutluyor, şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyorum.”

Paylaşın:
499 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ