logo

EREĞLİ’NİN GÜNDEMİNDE “HAMSİ FESTİVALİ” VAR

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık makamında düzenlediği basın toplantısında geleneksel Hamsi Festivali hazırlıklarının tamamlandığını belirterek, koronavirüsle mücadeleye destekle bu seneki temanın “Hamsi -Vac” olduğunu açıkladı.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, makamında düzenlediği basın toplantısında 21 Kasım Pazar günü sahil bandında düzenlenecek Hamsi Festivali hazırlıklarını ve gündemi değerlendirdi.

24 kasım Öğretmenler günü nedeni ile öğretmenlere ithaf edilen 14. Hamsi Festivali hazırlıklarının tamamlandığını belirten Posbıyık, 15 ton hamsinin dağıtılacağını belirterek, “3 ton mangal kömürü, 2 bin 500 adet ızgara, 10 bin tane helva, 10 bin şişe su, 7 bin 500 ekmek, 1 buçuk ton soğan, 300 kilo limon, ıslak mendil gibi tüm hazırlıklarımızın hepsini yapmış vaziyetteyiz.” dedi. Aynı akşam saat 18.30’da Sanatçı Resul Dindar’ın sahne alacağını hatırlatan Posbıyık, festivale katılımım yoğun olmasının beklendiğini ifade etti.

“ŞAP DİYE OTURDULAR!”

Gazetecilerin sorularının da yanıtlayan Posbıyık, ilçedeki mücahitlerle ilgili satın aldığı arsa için kasıtlı yüksek fiyat belirleme ve bir milletvekili, bir müdür ile 4 müteahhidin kendisini siyasi olarak yıpratma girişimleri iddialarını tekrarladı. Kent meydanı projesine yakında başlanacağını tekrarlayan Posbıyık, cami yeri konusunda önceki açıklamalarına ilave edilecek bir gelişme olmadığını, Çevre ve şehircilik Bakanı ile görüşme fotoğraflarının ise bakanlık bilgisayarında kaybolduğunun iletildiğini açıkladı. İmar revizyonları ile ilgili Belediyenin Ankara’ya başvurusunun doğruluğunun kanıtlandığını ifade eden Başkan Posbıyık, haksız kazanç sağlayıcı düzenlemeler yapmakla itham ettiği yapan bazı müteahhitlerle ilgili “şap diye oturdular” ifadesini kullandı. Posbıyık soru üzerine partili milletvekilleri ile ilgili serzenişte bulunarak “Onlar nerelerdeler bilmiyorum!.. Deniz Yavuzyılmaz ile ara sıra görüşüyoruz ama Ünal Demirtaş çok yoğun olduğu için yada bizi küçümsediği için görüşemiyoruz!” şeklinde imalı konuştu.

Paylaşın:
395 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ