logo

EREĞLİ’NİN GURUR GÜNÜ TÖRENLERLE KUTLANIYOR

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinin 18 Haziran 1920’de düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıldönümü törenlerle kutlanıyor.

Kdz. Ereğli’nin Kurtuluşunun 101. Yıl Dönümü programı kapsamında ilk tören Atatürk Anıt önünde düzenlendi. Saat 10.00’da pandemi önlemleri eşliğinde az sayıda katılımcının Saygı Duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan törene; Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge Ve Garnizon Komutanı Tuğamiral. Taner Gün, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral, siyasi partilerin ve STK’ların temsilcileri ile yöneticiler katıldı. CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş’ta telgraf ile kutlamada bulundu.

MİLLİ-MANEVİ DEĞERLERE VURGU YAPILDI; BİRLİK-BERABERLİK MESAJLARI VERİLDİ

Protokol çelenklerinin Atatürk Anıtına sunulmasının ardından Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve Kaymakam Çorumluoğlu, günün anlam ve önemine vurgu yapan konuşmalarını yaptılar. Başkan Posbıyık konuşmasında, 8 Haziran 1920’de Fransızları işgal girişimleri ile başlayan 10 gün süren direnişle devam eden ve 18 Haziran’da Ereğli’nin kurtuluşu ile sonuçlanan olayları dönemin kaymakamı Tunalı Hilmi gibi kahramanlarını da anarak özetlerken, Kaymakam Çorumluoğlu’da ülkenin ve bölgenin milli-manevi birlik beraberliğinin önem ve gereğine vurgu yaptı, önümüzdeki dönemlerde ilçede önemli gelişmeler olacağının mesajını verdi. İlk programın son bölümünde katılımcılar, Ereğli’nin kurtuluşunda emeği geçen Müdafa-yı Hukuk Cemiyeti üyelerinin büstlerine ve Tunalı Hilmi heykeline karanfil bıraktı.

Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından pandemi önlemleri dikkate alınarak hazırlanan ve çeşitli açılışlar ile gösteriler içeren program gün boyu sürecek ve bir kısmına Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ‘da katılacak.

GALERİ FOTOĞRAFLARI :

Paylaşın:
712 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ