logo

EREĞLİ’NİN KURTULUŞUNUN 100. YILI PROGRAMI AÇIKLANDI

Kdz. Ereğli Kaymakamlığı; 18 Haziran’da gerçekleştirilecek olan ‘Kdz. Ereğli’nin Kurtuluşunun 100. Yılı Kutlama Programı’nı açıkladı.

Kdz. Ereğli Kaymakamlığı; 18 Haziran’da gerçekleştirilecek olan ‘Kdz. Ereğli’nin Kurtuluşunun 100. Yılı Kutlama Programı’nı açıkladı. Program şöyle:

18 Haziran 2020 Perşembe:

10.00 Çelenk Sunma Töreni- Atatürk Anıtı

10.20 Karanfil Bırakılması-Atatürk Anıtı Arkası

10.30 Fotoğraf Çekimi- Amfi Tiyatro

15.00 E- Sempozyum Başlangıcı

21.00 Havai Fişek Gösterisi

Havai Fişek gösterilerinin Amfi Tiyatro alanından protokolün katılımıyla gerçekleştirileceği bildirildi. Öte yandan; 18-20 Haziran 2020 tarihinde yapılacak olan e-sempozyum programını Kdz. Ereğli Belediyesi Sosyal Medya hesaplarından takip edilebileceği ifade edildi.

KAYMAKAM ÇORUMLUOĞLU’NUN KUTLAMA MESAJI

Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu’nun Ereğli’nin Kurtuluşunun 100. Yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesaj ise şöyle:

“Vatanımızın birçok yerinde yaşanan sıkıntıların yanında Fransızlar tarafından işgal edilen ilçemiz Ereğli, tüm halkıyla birlikte kahramanca göstermiş olduğu mücadele sayesinde, çok kısa bir sürede, 18 Haziran 1920 tarihinde düşman işgalinden kurtulmuştur.

Milli mücadelenin yaşandığı bu zorlu dönemde 09 Şubat 1921 tarihinde Kahraman mürettebatı ile Alemdar Gemisi Kdz. Ereğli açıklarında, gösterdiği mücadeleyle Kurtuluş Savaşının tek deniz savaşını kazanarak, önemli bir başarıya imza atmıştır.

Milli birlik ve beraberlik ruhunu en zor günlerde dahi hiç zaman kaybetmeyen Kdz. Ereğli halkı, 100 yıl önce vermiş olduğu mücadele gibi, her zaman her koşulda birlik ve beraberliğini üst düzeyde tutmaya devam edecektir.

Tarihte yaşanılan başarıları ile ülkemizde önemli bir yere sahip ilçemiz Ereğli’nin daha da gelişmesi için bizler de elimizden gelen çaba ve gayretleri göstermeye devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Kurtuluş Yıldönümünü kutluyor, şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyorum.”

Paylaşın:
555 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ