logo

ERKMEN SORDU: “ZONGULDAK HALKINDAN SAKLANAN NEDİR?”

İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, İl Belediye Başkanı selim Alan hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı ve Belediyenin sorulara cevap vermemesinin bir şeyleri saklama anlamına geldiğini savunarak “Zonguldak halkından saklanan nedir ?” diye sordu.

İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, İl Belediye Başkanı Selim Alan ve görevliler ile TOKİ Başkanlığı yetkilileri hakkında Valilik ve Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi. .

İyi Parti olarak yapıcı muhalefet ve diyalogdan yana tavır aldıklarının altını çizen Erkmen, “Ancak maalesef Zonguldak Belediye Başkanlığı, Zonguldak’ta yaşayan herkesin bilmesi gereken, buna göre Belediyeyi değerlendireceği sorularımıza cevap verme tenezzülünde bile bulunmamıştır.” dedi.

KINADI VE SORDU:

Başkan Alan’ı kınayan Erkmen, “MHP İl Başkanı, yerel basına verdiği demeçte Belediye Başkanının kendilerine Belediye ve Projeleri ile ilgili her zaman, istediklerinde bilgi verdiğini açıklamış. Keşke belediye için partizanlık yapmayıp diğer partilere de aynı davranışı yapsalar diyeceğiz ama soruya cevap vermeyenler, proje içeriğini paylaşır mı? ?” diye sordu.

“CEVAPLAMAK ZORUNDALAR”

Erkmen, Bilgi Edinme Kanununa göre Kamu Kurum ve Kuruluşları kendilerine sorulan soruları, yine aynı kanun gereği 15 gün içinde cevaplamak zorunda olduklarını hatırlatarak, “Cevap vermeyerek görevini ihmal eden Belediye Başkan ve görevlileri ile yine aynı şekilde sorduğumuz sorulara cevap vermeyen TOKİ yetkilileri hakkında aynı kanun gereği idari ve cezai işlem yapılmak üzere Zonguldak Valilik Makamına ve Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk.” ifadelerini kullandı.

“SAKLANAN NEDİR?”

Demokrasinin şeffaflık rejimi olduğunu kaydeden ve sorulara cevap vermemekle bir yerde bir şeyleri saklama anlamına geldiğini savunan Erkmen, “Zonguldak halkından saklanan nedir ? Zonguldak insanının bu soruların cevabını bilmesi en temel hakkı değil midir? Bizim amacımız güzel olanı, iyi yapılanı alkışlamaktır, desteklemektir. Ama herhalde bilmediğimiz konuları alkış tutmakta bizim ve Zonguldak halkının görevi değildir. Bu durumu Zonguldak kamuoyu ile paylaşır, Zonguldaklı hemşehrilerimizin bilmesini istediğimiz ve cevabını alamadığımız soruları da ekte bilgilerinize sunarız” dedi.

Erkmen’in Belediye Başkanlığına ve TOKİ yöneticilerine sorduğu sorular ‘aynen’ şöyle :

Paylaşın:
934 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ