logo

ERMED: “GERÇEK ANLAMDA ÖZGÜRLEŞMEYİ VE REFAHI DİLİYORUZ”

Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği  (ERMED) Başkanı Doğan Gönüllü, Yönetim Kurulu adına yayınladığı “3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü” mesajında, “Genelde ve yerelde tüm zorlu koşullara rağmen görevlerini hakkı ile yapan tüm meslektaşlarımızın Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutluyor, gerçek anlamda özgürleşmeye ve refaha kavuşmayı diliyoruz.” dedi.

Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği  (ERMED) Başkanı Doğan Gönüllü, 3′ Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’ mesajında mesleğin önemine ve zorlularına dikkat çekti.

Gönüllü’nün Yönetim Kurulu adına yayınladığı mesaj şöyle :

1994 yılında Birleşmiş Milletler tarafından alınan bir karar doğrultusunda,  3 Mayıs tarihi tüm çağdaş ülkelerde olduğu gibi, ülkemizde de “Dünya Basın Özgürlüğü Günü” olarak kutlanmaktadır.

Dinimizin ilk emri ‘Oku’ dur. Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Gazeteciler gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdırlar.” demiştir. Bir hukuk Devleti olan ülkemizde gazetecilerin yetki, hak ve sorumlulukları ilgili yasalarla ve meslek örgütlerince belirlenmiştir.

Ve dijital çağımızda haber; dolaşım hızı ile zamanı/mekanı aşarak sınır tanımaz, anlık tüketilen bir demokrasi aracı olmuştur.

Medya içeriklerini ve haberi üreten basın mensuplarının durumu ise ortadadır!

Yasama, yürütme ve yargıdan sonra  4. Temel görevi yerine getiren basın mensupları; başta bağımsız ve özgürce haber almak/üretmek olmak üzere, ekonomik ve mevzuatla ilgili baskı ve sorunlarla mücadele etmektedir. COVİD 19 pandemisi koşullarında bile okuyucu, izleyici ve dinleyiciye karşı olan sorumluluğunu yerine getirmek için gecesini gündüzüne katan meslektaşlarımız, tüm bunlara rağmen kamusal imkânlardan adilce ve yeterince faydalanamamaktadır.

Kamuoyunun gözü, kulağı olan gazeteciler, bugün; yapılan haber nedeni ile ceza alıp hapse girmemek, ailesini geçindirmek, siyaset-ticaret ve mevzuat güçlerinin arasına sıkışmamak için özveri ile görev yapmakta,  hatta son genelge ile olay yerinden nasıl fotoğraf çekeceğini kara kara düşünmektedir!

Oysa, basın özgürlüğü; demokrasinin, cumhuriyetin, kişisel hak ve sorumlulukların yerine getirilmesinin, düşüncenin ifade edilmesinin güvencesidir. Basın özgürlüğü, evrensel ve temel insan haklarının özgürlüğüdür. Vazgeçilmezimizdir…

Bu vesile ile ; Genelde ve yerelde tüm zorlu koşullara rağmen görevlerini hakkı ile yapan tüm meslektaşlarımızın Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutluyor, gerçek anlamda özgürleşmeye ve refaha kavuşmayı diliyoruz.

Paylaşın:
581 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ