logo

ERMED YÖNETİMİ ZİYARETLERİNDE ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR!

Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki, Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetimince, İlçe Kaymakamı Mehmet Yapıcı ve Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a “Geçmiş olsun” ziyaretlerinde bulunuldu. İlçe yöneticileri, gazetecilerin soruları üzerine ziyaretlerde önemli açıklamalarda bulundu.

Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetimince, yapılan yönetim kurulu toplantısının ardından İlçe Kaymakamı Mehmet Yapıcı ve Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a “Geçmiş olsun” ziyaretlerinde bulunuldu.

15 Şubat Salı günü gerçekleştirilen ilk ziyarette, ERMED Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Gönüllü, Kaymakam Yapıcı’nın sağlık durumun iyi olduğunu görmekten memnunluk duyduğunu söyledi.
Yapıcı da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Zonguldak’a gelişi öncesi Koronavirüs (Covid-19) testi yaptırmayı uygun gördüğünü belirterek, “yaptırdığım test pozitif çıktı. Yasa gereği bir hafta karantinada kaldım, Aşılarımı yaptırmış olmamdan dolayı zor süreç yaşamadım” dedi.

YAKIN ZAMANDA KAMPÜS TEMELİ ATILACAK

Dernek üyeleri ile ilçedeki çeşitli konular üzerinde sohbette bulunan Kaymakam Yapıcı, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Karadeniz Ereğli Kampüsü temel atma çalışmalarına her an başlanabileceğine dikkat çekerek, “her şey tamam. Hayırseverler vasıtasıyla yapılacak projeye Mart ayı içinde başlayabiliriz” diye konuştu.
Kaymakam yapıcı, Hükümet Binasının ihalesinin ise 2 Mart’ta yapılacağını tekrarladı.

POSBIYIK TEŞEKKÜR ETTİ

ERMED Yönetim Kurulu, Covid-19 rahatsızlığı sonrası iyileşen Belediye Başkanı Posbıyık’ı ziyaretinde de “Geçmiş Olsun” dileklerini ilettiler.
Posbıyık da, Hastalık başlangıcı ve karantina sürecinden bahsettiği ziyarette, Gönüllü nezdinde ERMED yönetimine teşekkür etti.

“ANLAMIŞ DEĞİLİZ!”

Başkan Posbıyık, ERMED üyelerinin, Sahil bandında ve Liman içinde zemin etüt çalışmaları yapılıyor olmasına yönelik sorularını ise şöyle yanıtladı;
“Sabah saatlerinde gelen ihbarda, sahil bandında etüt çalışması yapıldığı bildirildi. Bunun üzerine olay mahalline giden zabıta ekiplerimiz belediyeden her hangi bir izin alınmaması üzerine çalışmayı durdurdu. Ancak liman içi bizim uhdemizde olmadığından bir şey yapamıyoruz. Çalışmanın nereden verilen talimatla başlatıldığını anlamış değiliz. Sorduğumuzda ‘bize gidin orada zemin etütü yapın’ dediler yanıtını alıyoruz. Daha sonar Çevre ve Şehircilik bakanlığından bir yazı gönderildi. Çalışmanın cami ile ilgili olduğunu biliyoruz.”

“KENTİN ACİL ÇEVRE YOLU İHTİYACI VAR

Piyale Paşa Konağı Müzesi ve Yüzme Havuzu gibi kamu yatırımlarında bir türlü ilerleme kaydedilmediğini belirten Posbıyık, Karadeniz Ereğli’nin acil olarak çevre yoluna ihtiyacı olduğuna dikkat çektiği konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Ne yazık ki Ereğli’de çok sayıda kazalar oluyor. Zonguldak’tan Muslu beldesi istikametine gittim, oralarda yapılan tünellere ve çalışmalara hayran kaldım. Ancak Ereğli’de bir çevre yolu dahi yapılmıyor. Her şeyi hazır olduğu halde bir çalışma yok. Bunu da anlamış değilim” şeklinde konuştu.

GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNULDU

Erdemir’in atıklarının işlenmesi ile ilgili Çevresel hassasiyetler ve Fakülteler Kampüsü gibi konularda da karşılıklı görüş alışverişlerinde bulunulan ziyarette, ERMED Başkanı Gönüllü’nün yanı sıra, ERMED Başkan Yardımcısı Fikri Kapan, Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Aksakal ile ERMED denetim Kurulu Başkanı Fahrettin Özaydın da hazır bulundu.

Paylaşın:
862 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ