logo

ERMED:”CUMHURİYETİMİZ VE DEMOKRASİDEN ALDIĞIMIZ GÜÇLE…”

  • Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği Yönetimi adına Cumhuriyet Bayramı Kutlama mesajı yayınlayan Başkan Doğan Gönüllü, “ERMED olarak, ‘Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır… Basın, milletin müşterek sesidir.’ ifadeleri ile mesleğimize ve kamuya yol gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti olan Cumhuriyetimiz ve Cumhuriyetimizin ayrılmaz bir parçası olan demokrasimizden aldığımız güçle, ülkemizin, bölgemizin, Karadeniz Ereğli’nin ve medyadaki meslektaşlarımızın gelişimi için yürüttüğümüz çalışmaları kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi.

Mesajında Cumhuriyetin kazanımımlarının önemine dikkat çeken Gönüllü’nün açıklaması şöyle :

Türk ulusunun Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Kurtuluş Savaşı’nı zafere ulaştırarak, bu eşsiz zaferi Cumhuriyetle taçlandırdığı günün 100. yıldönümünü kutlamanın tarifsiz gururu içerisindeyiz.

Dünya tarihinde bir ilk olan antiemperyalist Kurtuluş Savaşımızın, topyekûn ve destansı bir mücadeleyle kazanılmasıyla, Türk idealinin ve Türk devriminin temeli olan cumhuriyetimiz, 29 Ekim 1923 günü ilan edilmiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu eşsiz asker ve devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben en büyük eserim” dediği Cumhuriyetimizin özünü, Türk kahramanlığı ve Türk kültürü oluşturmaktadır.

Egemenliğin bir kişiye, bir aileye, bir zümreye değil, Türk milletine ait olduğu, halkın iradesinin üzerinde hiçbir kuvvetin bulunmadığı Cumhuriyetimizin, Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce ilan edilmesiyle, monarşiden demokratik cumhuriyet rejimine geçiş sağlanmış, Türk ulusunun fertleri de “uyrukluk” tabiiyetinden kurtularak eşit yurttaşlığa kavuşmuştur.

ERMED olarak, “Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır… Basın, milletin müşterek sesidir.” ifadeleri ile mesleğimize ve kamuya yol gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti olan Cumhuriyetimiz ve Cumhuriyetimizin ayrılmaz bir parçası olan demokrasimizden aldığımız güçle, ülkemizin, bölgemizin, Karadeniz Ereğli’nin ve medyadaki meslektaşlarımızın gelişimi için yürüttüğümüz çalışmaları kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin ilanının 100. yılında Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, “Yaşasın Cumhuriyetimiz” diyoruz.

Saygılarımızla…

Paylaşın:
241 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ