logo

EROĞLU’NUN MESLEKİ BAŞARILARI ROTARY ÖDÜLÜ GETİRDİ

Kdz. Ereğli Rotary Kulübü tarafından geleneksel hale getirilen Rotary Meslek Hizmet Ödülü, bu yıl Sosyal Hizmetler Uzmanı Ahmet Hasan Eroğlu’na takdim edildi.

Kdz.Ereğli Rotary Kulübü 2021-22 Dönemi Rotary Meslek Hizmet Ödülü sahibini buldu. Rotary Meslek Hizmet Ödülü bu yıl Sosyal Hizmetler Uzmanı Ahmet Hasan Eroğlu’na törenle takdim edildi.

22 Şubat Salı akşamı Mühendisler Derneği’ndeki kulüp toplantısında gerçekleşen törende Dönem Başkanı Rtn. Mehmet Can Kutayer, kulübün geleneksel olarak düzenlediği Meslek Hizmet Ödüllerinin önemine değinirken, geçmişte çok kıymetli isimlere bu ödüllerin takdim edildiğini belirtti.

EROĞLU: “ONUR DUYDUM”

Ardından kulüp tarafından alınan kararı açıklayarak Ahmet Hasan Eroğlu’nun özgeçmişi okundu. Kdz Ereğli Rotary Kulübü üyeleri ve Eroğlu ailesi’nin  yanı sıra seçkin davetlilerin katıldığı gecede, Sosyal Hizmetler Uzmanı Ahmet Hasan Eroğlu, ödülünü Uluslararası Rotary 2430. Bölge 3.Grup Kulüplerden Sorumlu Guvernör Yardımcısı Eray İlhan’dan aldı.  
Eroğlu ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada; geçmişinden ve bugüne kadar gerçekleştirmiş olduğu çalışmalardan bahsederken, layık görüldüğü ödül için onur duyduğunu belirterek, Kdz Ereğli Rotary Kulübü ile üyelerine ayrıca teşekkür etti.

ÖRNEK İSİMLERE VERİLİYOR

Rotary Meslek Hizmet Ödülü, meslek hayatı boyunca başarılı çalışmalar yapan, mesleğinde yüksek ahlaki değerlere önem veren ve bu değerlerin yaygınlaşması için teşviklerde bulunan örnek isimleri onurlandırmak adına veriliyor.

AMET HASAN EROĞLU KİMDİR:

Ahmet Hasan EROĞLU,1959 Safranbolu doğumludur. 6 aylık iken Polie sekeli (Çocuk felci) rahatsızlığı geçirmiş olup %40  engellidir.  İlk ve Ortaokulu Safranbolu’da okul birincisi olarak tamamlamış, Liseyi İstanbul Kabataş Erkek Lisesinde  yatılı olarak öğrenim görmüştür. Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümünü 1981 yılında birincilikle bitirerek Sosyal Hizmet Uzmanı olmuştur.

5 yıl süre ile Aile Terapi Eğitimi, 1 yıl da Cinsel Sorunlar üzerine eğitim almış olup  Aile Terapisti  unvanını almıştır. Sosyal Hizmet ve Engellik alanında  bir çok eğitime katılan Eroğlu, Sosyal Hizmet Uzmanı sitesinde yayınlanmış  makaleleri bulunmaktadır. Bir dönem  ilçemiz Kız Meslek Lisesi  ve  Endüstri ve Meslek Lisesi,Teknik Lisede ;  İnsan ilişkileri ve Felsefe Dersleri vermiştir.

İŞ HAYATI  ( KAMU ) :

İlk kamu görevi 1982 yılında Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı  Ankara  Sağlık ve Sosyal Yardım Müdürlüğünde Sosyal Hizmet Uzmanı olarak göreve başlamıştır. 1983 yılında Çocuk Esirgeme Kurumunun kamulaştırılmasında  görev alan ilk Sosyal Hizmet Uzmanlarındadır. Çocuk Esirme kurumu Genel Müdürlüğünde Sosyal İşler Müdürlüğü görevinde bulunmuştur. Daha sonra kendi isteği ile Bandırma Çocuk Yuvası Müdürü olmuş bu görevi 6 yıl süre ile yapmıştır. 1989 yılında Kdz.Ereğli  Kız Yetiştirme Yurdu  Müdürü olmuş bu görevi 21 yıl devam etmiştir. Bu süre içinde Kdz. Ereğli İzmirlioğlu Huzurevi Kurucu Müdür olarak 2 görev birlikte yapmıştır. Aynı dönemlerde 2 yıl süre ile İlçe Kaymakamı adına Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlık görevini yapmıştır.8 yıl önce Karabük’e İl Sosyal Hizmetler Müdürü olarak görevlendirilmiş  ve 1 yıl görev yaptıktan sonra emekli olmuştur.

İŞ HAYATI ( ÖZEL ) :

Emekli olduktan sonra  kendi alanı ile ilişkili işlere devam eden Ahmet Hasan Eroğlu, eşi  Filiz Eroğlu ile birlikte İlkadımlar  Limited Şirketini kurmuş olup halen bu şirkete bağlı olarak         1- İlkadımlar Özel Eğitim Merkezi       2-  Duyan Özel Eğitim Merkezi   3-İlkadım Kız Öğrenci Yurdu   4-Sempati Kreş ve G.Bakımevi    5- İmge Aile Danışma Merkezi  6- Sempati-2 Kreş ve G.Bakımevi   olmak üzere 6 kuruluşun koordinatörlüğünü yapmaktadır.

SİVİL TOPLUM ÇALIŞMALARI :

Meslek seçiminde de dezavantajlı  gruplara destek olacak bir meslek seçen Ahmet Hasan Eroğlu; daha üniversite yıllarında Türkiye Sakatlar Derneği Ankara Şube Başkanlığı yapmıştır. İlçemizde  18 yıl önce  Tüketiciyi  Koruma  Derneğinin  Kuruluşunu gerçekleştirmiş ve 3 dönem Başkanlığını yapmıştır. İlçemiz Fiziksel Engelliler Derneği , Özel Eğitim ve Rehberliğe Muhtaç Çocukları Koruma Derneği, İzmirlioğlu Huzurevi Yaşlıları koruma Derneği, Özel Gereksinimli Çocuklara Destek Derneği’nin kurucuları arasındadır.

MEDENİ DURUM :

Kdz. Ereğli ilçesinde Sempati Kreş ve G. Bakımevi Yöneticisi Filiz Eroğlu ile 40 yıllık evli olup, bir oğlu ve torunu vardır.

Paylaşın:
1162 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ

#

EROĞLU’NUN MESLEKİ BAŞARILARI ROTARY ÖDÜLÜ GETİRDİ” için 1 yorum

  1. Meslektaşım Ahmet Hasan Eroğlu’nu tüm kalbimle kutluyor. Bu anlamlı seçimi nedeniyle Rotary Kulübü tebrik ediyorum.