logo

ERTUĞRUL: “EMEĞE VE ALIN TERİNE SAHİP ÇIKMALIYIZ”

CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Op.Dr. Eylem Ertuğ Ertuğrul, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü masajında, “Emek kutsaldır, emek çatlayan el, kırılan tırnak, eve yorgun argın gelen baba, ev işlerinden beli bükülen annedir. Onun için emeğe ve alın terine sahip çıkmalıyız.” dedi.

CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Op.Dr. Eylem Ertuğ Ertuğrul , 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü yazılı mesajla kutladı.

Ertuğrul mesajında şu görüşlere yer verdi:

“1 Mayıs, İşçi sınıfının birlik, dayanışma ve bayram günü olmasının yanında, emeğinin karşılığını alma yolunda hayatını ortaya koyanları anma günüdür.
Bugün dünya çapında kutlanarak, işçi sınıfının uluslararası birlik beraberlik ve dayanışmasını sağlamak amaçlanmaktadır. Emekçilerin birbirilerine karşı kışkırtılmaya çalışıldığı bugünlerde emeğin en yüce değer olduğunu haykırarak işçi sınıfını uyanmaya davet ediyoruz.
Denizlerde balık kovalayan balıkçıdan inşaatta kürek tutan işçiye, fabrikada makina başında çalışan işçiden tarlada çapa sallayan çiftçiye kadar emeğin her zaman ön planda olduğu günler için okuyarak, araştırarak, anlayarak ve anlatarak var gücümüzle çalışmalıyız . Emek kutsaldır, emek çatlayan el, kırılan tırnak, eve yorgun argın gelen baba, ev işlerinden beli bükülen annedir. Onun için emeğe ve alın terine sahip çıkmalıyız.
Bilinsin ki haksızlık eşitsizlik ve adaletsizlik devam ettiği sürece emek karşılığını almadığı sürece emekçinin nasırlı elleri kapitalizmin başına bir balyoz gibi inecektir.
Tüm emekçiler için, daha iyi çalışma ve yaşam koşulları yaratılması, eksiksiz sendikal hakların sağlanması, iş hayatında ayrımcılığa son verilmesi, çalışma yaşamında uluslararası kriterlerin kabul edilmesi, herkesin insan onuruna yaraşan bir işe ve yaşanabilir ücrete sahip olması, işyerinde, toplumda ülkemizde ve dünyada barışın sağlanması ana dileğimizdir.
Biz, toplumsal barışın hakim olduğu, üretimin ve emeğin ön planda olduğu, hak aramanın, eleştirmenin, konuşmanın, yazmanın, çizmenin, itiraz etmenin özgür olduğu bir memleket istiyoruz.
Krizlerin faturasının halka değil de sorumlusuna kesildiği, yandaş patronların vergi borçlarının silinmediği bir ülke istiyoruz. Kadınların öldürülmediği, çocukların ses çıkarmasına gerek duyulmadığı bir ülke istiyoruz. Emeklerinin karşılıklarını isteyen işçilerin gaz yemedikleri bir ülke istiyoruz. İşçisi, işsizi, emekçisi, emeklisi, gazetecisi, sanatçısı, öğrencisi, genci ve yaşlısıyla emek tüccarlarının değil gerçek emekçilerin öncülük ettiği 1 Mayısları kutlamaya başladığımızda özlem duyduğumuz günlere kısa zamanda kavuşacağımıza olan inancımızla tüm halkımızı sevgi ve saygıyla selamlıyoruz.”

Paylaşın:
621 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ