logo

ERTUĞRUL: “ERDEMİR’E İŞE GİRENLERİN ÇOK AZI EREĞLİ’DEN”

CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul, bir süre önce başladığı bilinen Erdemir’e işçi alımı sürecini değerlendirerek “Maalesef aldığımız bilgilere göre işe başlayan kişilerin çok az bir bölümü Ereğlide ikamet eden gençlerden oluşuyor.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR)de başlayan işe alım sürecini yazılı açıklama ile değerlendirdi. Açıklamasında parti örgütüne gelen duyum ve bilgilere yer veren ve sonunda “Siyasi güç sahiplerini Ereğlili gençlere sahip çıkmaya davet ediyoruz.” diyen Ertuğrul, değerlendirmesinde şu görüşlere yer verdi:

UYARISINI HATIRLATTI

Uzun zamandan beri ekonomik darboğazda olan şehrimizde, geçtiğimiz aylarda Erdemire çok sayıda işçi alınacağı haberiyle ciddi bir hareketlilik yaşanmıştı. Öz evlatlarını göç veren şehrimizin gençleri için bir umut oluşmuştu. Biz de CHP Ereğli İlçe Örgütü olarak bu süreçte Ereğlinin evlatlarına öncelik verilmesi gerektiğini belirtmiş, özellikle yıllardır mağdur edilen OYPAlılar başta olmak üzere taşeronda çalışan kardeşlerimizin asla gözardı edilmemelerini istemiştik.

İşçi alım süreçleri başladıktan sonra şehir dışında yaşayan kişilerin siyasi baskılarla işe alınacağı, Ereğlili kardeşlerimizin tekrar mağdur edilecekleri söylentileri yayılmaya başlamıştı.

“BASKI YAPILDIĞI BİLGİSİNE ULAŞTIK”

Maalesef aldığımız bilgilere göre işe başlayan kişilerin çok az bir bölümü Ereğlide ikamet eden gençlerden oluşuyor. İşe alınan kişiler arasında Ereğlili bulmak neredeyse imkansız. Erdemir İnsan Kaynakları birimine kamp kuran bazı siyasilerin Ereğli dışından kişilerin işe alınması yönünde baskı yaptıkları bilgisine ulaştık. Ağırlıklı olarak İstanbul, Karabük, Sakarya, Çankırı gibi Zonguldak dışı şehirlerden işe başlayanların yanında çok az Zonguldaklı (bunların da çoğu Çaycuma bağlantılı kişiler) var.

“KİM KARAR VERİYOR?” DİYE SORDU

Yani Ereğli evlatları tekrar gözardı ediliyor. Pandemiye rağmen kilometrelerce üstüste kuyrukta bekleyen gençlere hiç mi şans vermeyeceksiniz? Erdemirde işe alınacak kişilere Erdemir İnsan Kaynakları mı karar veriyor? İktidar sahibi siyasiler mi ?

Bu yanlıştan dönülmesini ve Ereğlili kardeşlerimize ağırlık verilmesini istiyoruz. Bu fabrikanın zehirini soluyan insanların çocuklarına işi, aşı çok mu görüyorsunuz da bindirme kıtaları işe aldırıyorsunuz ??

Siyasi güç sahiplerini Ereğlili gençlere sahip çıkmaya davet ediyoruz.

Paylaşın:
907 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ