logo

ERTUĞRUL, FINDIK TABAN FİYATLARINA TEPKİ GÖSTERDİ

  • CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı ardından açıkladığı fındık taban fiyatlarına tepki gösterdi. Ertuğrul, “Maliyetler yüzde 100-200 artarken, fiyatı yüzde 58 artırmak çiftçinin alın terine ihanettir, kabul edilemezdir!” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 Ağustos Pazartesi günü yapılan kabine toplantısının ardından, fındık taban fiyatlarını açıkladı. Erdoğan, fındığın kilogram fiyatının Giresun kalite fındık için kilogram başına 84 lira, levant kalite için kilogram başına 82 lira 50 kuruş olarak belirlendiğini duyurdu.

CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul, açıklanan fındık taban fiyatlarının düşük olduğu gerekçesi ile tepki gösterdi.

“MİLLİ AYIPTIR!”

Fındık taban fiyatlarını kabul edilemez olarak değerlendiren Ertuğrul, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Açıklanan fındık fiyatı milli bir ayıptır! Fındık fiyatının bir an önce açıklanması gerektiğini, maliyet giderlerini, çiftçinin durumunu, taleplerini gündeme getirmiştik. Zamlar aldı başını gitti. Daha neye ne kadar zam gelecek, üretici bahçesine ilaç alabilecek mi, gübre alabilecek mi belli değil. Fındık hasadı zordur. Üretici yevmiye maliyetlerini nasıl karşılayacak? Açıklanan fiyat neredeyse maliyetlerle başa baş durumda. Açıklanan bu fiyatlar sonrası çiftçimiz sobada yakarım yine de fındığımı yok pahasına vermem noktasına gelmiş durumda. Hükümet bunun ne demek olduğunun farkında mı? Üreticimizin, üretici örgütlerimizin talepleri dikkate alınmadı. Yine tekelcilerin eline bırakıldı. Üreticimizin alın terinden uluslararası tekelciler nemalanacak. Açıklanan fiyat üreticimizin alın terine ihanettir, kabul edilemezdir!”

Paylaşın:
444 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ