logo

ERTUĞRUL, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMINI KUTLADI

CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Op.Dr. Eylem Ertuğ Ertuğrul, 19 Mayıs Atatürk’ün Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutlama mesajında “İçten ve dıştan gelen gerici, bölücü ve yıkıcı tehlikelere karşı ulusumuz her zaman Cumhuriyeti korumuştur ve korumaya da devam edecektir.” dedi.

Ertuğrul’un mesajı şöyle :

 Bugün  19 Mayıs Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emperyalistlere karşı Kurtuluş Savaşını başlatmak üzere yola çıkışının 102.  yıl dönümünü kutluyoruz. 19 Mayıs, devletimizin ilk adımının  atıldığı dönüm noktasıdır.  Aydınlık ve çağdaş geleceğimizin bayramı olan bugün, gençlerimize emanet edilmiştir. Her şeyin gerçekten çok güzel olacağı inancıyla 100 yılı aşkındır bu umudumuzu kaybetmedik, mücadelemizi hep birlikte sürdürüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Atatürk’ümüzün doğduğu tarih olan bugünü anlayamayanlar unutmasınlar ki ; milli bayramları kutlayamayan milletler, dini bayramlarını kutlayacak vatan bulamazlar.

Tam 102 yıl önce bugün, ülkenin kurtuluş hareketini Samsun`dan başlatan Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşları, bu kurtuluş mücadelesini tam bağımsız demokratik bir Cumhuriyetle taçlandırmışlardır. Bugün anti demokratik uygulamalar ile demokrasi ve bağımsızlık gibi değerlerin altını oymaya çalışanlar 1919 da ülkenin üzerine doğan güneşi karanlığa çevirmek isteyenlerdir. Cumhuriyetin 98. yılında, çeşitli bahanelerle sadece 19 Mayıs değil, tüm milli bayram kutlamalarını yasaklamaya çalışanlar, aslında Türkiye Cumhuriyetinin aydınlık geleceğini hazmedememektedirler.

Atatürk ve mücadele arkadaşlarının isimlerini anmaktan çekinenler,  onların mücadelelerini kutlamayı yasaklayarak, onları unutturacaklarını düşünmektedirler. Ama bunun mümkün olmadığını ve olmayacağını er ya da geç öğreneceklerdir. 19 Mayıs kutlamalarını engelleyebilirler, ancak 19 Mayıs ışığını asla yok edemezler.

 İçten ve dıştan gelen gerici, bölücü ve yıkıcı tehlikelere karşı ulusumuz her zaman Cumhuriyeti korumuştur ve korumaya da devam edecektir. Ülkemizin kurtuluş ve kuruluşunun mimarı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşları ile Türkiye Cumhuriyetinin bağımsızlığı için hiç düşünmeden canlarını vermiş tüm şehitlerimiz ve gazilerimizi saygı ve şükranla anıyor, onların mücadelelerini benimseyen Cumhuriyet gençlerinin 19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyoruz .

Paylaşın:
495 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ