logo

ERTUĞRUL, KOBİ’LERİ VE SANAYİCİLERİ SAVUNDU

  • CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul, TBMM’de bütçe görüşmelerinin bugünkü turunda KOSGEB bütçesi ile ilgili yaptığını konuşmada, hükümeti eleştirerek, “Sanayi olmazsa biz büyüyemeyiz. Bu bütçenin buna göre uygulanması gerekir.” dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul, TBMM’de bütçe görüşmelerinin bugünkü turunda KOSGEB bütçesi ile ilgili yaptığını konuşmada, hükümeti eleştirdi. KOBİ’lere yapılan desteklerin yeterli olmadığını paylaştığı istatistiklerle savunan Ertuğrul, “Bugün KOBİ’lerimiz zorlu piyasa şartlarında, ağır maliyet baskısı ve finansmana erişimde güçlük çekerken mevcut pazarların kaybedilmesi riski altında kendi yollarını açma mücadelesi veriyor.” dedi.

KOBİ politikasının ülkenin ticaret ve sanayi politikasının omurgası olduğunu ifade eden Ertuğrul, “12. Kalkınma planında ortaya konan hedeflere 2024 bütçesi ile ulaşılacağını düşünmek hayalciliktir. Bu bütçeyi bu şekilde kabul etmek mümkün değildir.” diye konuştu.

“VERİMLİLİĞİ ARTIRACAK ÖNLEMLER ALINMIYOR”

Ertuğrul, KOBİ’ler yoğun yatırım ve fırsat dönemlerinde yaşanan finansal sıkıntılardan dolayı büyüyemediğini ve dünya ticaretinin rekabet şartlarına dayanamadığını savunarak şöyle dedi:

“Finansal sorunlar yanında işletmenin dış çevresinden kaynaklanan politik, kültürel, ekonomik, lojistik ve AR-GE gibi faktörlerden de yoğun şekilde etkilenmektedir. Bütün bu olumsuz faktörler bir araya geldiğinde KOBİ’lerin ekonomik sistem içinde hareket kabiliyetini ve yaşam sürelerini azaltmaktadır. Bizim Bütçe görüşmelerinde Model Fabrikaları, AR-GE merkezlerini konuşmamız lazım. Ancak maalesef biz verimliliği arttıracak önlemler almıyoruz. Yeşil mutabakata uygun dönüşümü gerçekleştiremiyoruz. Bizim geleceği yakalayacak önlemler almamız gerekiyor. Biz çağı yakalamaktan uzak bir bütçe ile vatandaşlarımıza müjde veremeyiz. Yapay zekaya uyumlu, çağı yakalayan bir sanayi hamlesi yapmak zorundayız. Sanayi olmazsa biz büyüyemeyiz. Bu bütçenin buna göre uygulanması gerekir.”

Paylaşın:
286 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ