logo

ERTUĞRUL “ŞEHİT MADENCİLERİMİZİ SAYGIYLA, MİNNETLE ANIYORUM”

CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Opr. Dr. Eylem Ertuğ Ertuğrul, 3 mart 1992 KOzlu maden şehitlerini anma mesajında, “Yerin altında , canı pahasına , ailesine, memleketine, vatanına hizmet eden madencilerimizi saygıyla ve minnetle anıyor, milletimize başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Opr. Dr. Eylem Ertuğ Ertuğrul, 3 mart 1992 KOlu maden şehitlerini yazılı mesajla andı.

Mesajında 3 Mart 1992’de Kozlu Taşkömürü Maden Ocağında meydana gelen grizu patlamasında 263 maden şehidi verildiğini hatırlatan Ertuğrul, “Kömür madenciliğinin çağın şartlarına uygun, güvenlikli ekipmanlarla yapılmasının sağlanması şarttır.” diyerek önlemlerin arttırılmasını istedi.

Ertuğrul Maden Şehitlerini anma mesajında şöyle dedi:

“Tüm dünyada maden kazaları sıralamasında en üst sıralarda yer alan ülkemizde maden denince akla ilk kömür, kömür denince de akla Zonguldak gelir. Kömürün ülkemize ekonomik olarak yüzyılı aşkın süredir kazandıklarının yanında, şehrimiz bu maden uğruna pek çok evladını şehit vermiştir.
Dünyanın en büyük madencilik kazalarından biri olan ve 3 Mart 1992 de yaşanan bu faciada, maalesef 263 insanımızı şehit verdik. Bu acılar şehrimizin belleğine, insanlarımızın kalplerine kazınmıştır. Önümüzdeki yıllarda böyle facialar yaşanmaması tek dileğimizdir. Kömür madenciliğinin çağın şartlarına uygun, güvenlikli ekipmanlarla yapılmasının sağlanması şarttır.
Yerin altında , canı pahasına , ailesine, memleketine, vatanına hizmet eden madencilerimizi saygıyla ve minnetle anıyor, milletimize başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.

Paylaşın:
527 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ