logo

10 Kasım 2020

ERTUĞRUL, TORBA YASANIN ÜÇ MADDESİNE ŞİDDETLE KARŞI ÇIKTI!

CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Op. Dr. Eylem Ertuğrul TBMM’de görüşmelerine devam edilen Torba Yasadaki 21., 33. ve 37. maddelere; çalışan hakları açısından anayasaya aykırı olduğunu gerekçesi ile şiddetle karşı çıktı.

CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Op. Dr. Eylem Ertuğrul TBMM’de görüşmelerine devam edilen Torba Yasa ile ilgili yazılı açıklama yaparak bazı maddelerine şiddetle karşı çıktı.

“İKİNCİ SINIF İŞÇİ HALİNE GELECEKLER!”

Torba Yasadaki 21., 33. ve 37. maddelerin anayasaya aykırı olmasının yanı sıra, iş güvencesi hakkını, kıdem tazminatı hakkını, işe iade hakkını, sendikalı olma ve toplu sözleşmeden yararlanma  gibi hakları ortadan kaldıracak nitelikte olduğunu savunan Ertuğrul, “Eğer bu maddeler kabul edilirse maalesef artık işçilerimiz ikinci sınıf işçi haline gelecekler ve kanunen kendilerine tanınmış olan haklardan mahrum olacaklar.” iddiasında bulundu.

“NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ”

İlgili maddelerin yasa önerisinden çıkarılmasını isteyen Ertuğrul, açıklamasını “Buradan AK Parti iktidarına sesleniyorum.” diyerek şöyle sürdürdü:
“Patronlar istiyor, siz teklif olarak getiriyorsunuz. Her zaman işverenleri memnun edecek kanunları getiriyorsunuz. İşçileri asla düşünmüyorsunuz.  Sizi uyarıyorum ! Lütfen  gözünüzü emekçinin emeğinden ve haklarından çekin. 21. 33. ve 37. maddelerini torba yasa kapsamından çıkartın. Eğer bu kabul edilirse sosyal  devlet ilkesini rafa kaldırmış olacaksınız.  İşçiler daha çok ezilecek,  işçilerin kul hakkını yiyor olacaksınız.  İş kanununun en temel ilkesi olan işçinin korunması ilkesini ayaklar altına alacaksınız.  TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, DİSK  hepsi buna karşılar. İşyerlerinde, sendikaların önünde, meclis önünde eylem yapıyorlar. Gözünüzü emekçinin hakkından artık çekin. İşçinin hakkını işçiye verin, kul hakkı yemeyin. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu maddelerin takipçisi olacağız, torba yasadan çıkarılması için ne gerekiyorsa yapacağız. Tüm halkımıza iyi günler diliyoruz.”

Paylaşın:
660 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ