logo

ERTUĞRUL, YAZILI KUTLADI

  • CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğ Ertuğrul, Kdz. Ereğli’nin kurtuluşunun 103. Yılı sebebiyle kutlama mesajı yayınladı.

İlçede düzenlenen Resmi kutlama törenine katılmayan Ertuğrul yazılı mesajında şu görüşlere verdi:

“Milli mücadele döneminde, Mondros Mütarekesi sonunda İstanbul’un işgal edilmesiyle birlikte büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı millî mücadelenin tek deniz çarpışması Karadeniz Ereğli açıklarında yaşanmıştır. Kendilerini esir alan 5 Fransız askerini esir alarak Ankara hükümetine teslim eden Alemdar Gemisi mürettebatı, ulusal mücadelemizin sözlü de olsa ilk uluslararası anlaşmasının yapılmasını sağlamış, 20 Ekim 1921 günü Fransa ile imzalanan ilk resmî anlaşma olan Ankara Anlaşması’nın zeminini hazırlamıştır. Zonguldak ve Ereğli halkının mücadelesiyle kahramanca bir kazanım yaşanmıştır.  

İlk gazi şehir ünvanını alan Kdz. Ereğli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 103. Yılını kutladığımız bu günde; ulu önderimizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, milli mücadelede canını feda eden kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi, saygı rahmet ve minnetle anıyorum.”

Paylaşın:
186 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ