logo

ERTUĞRUL’DAN ‘100 SOSYAL KONUT’A SERT TEPKİ!

  • Cumhuriyet Halk Partisi Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Op. Dr. Eylem Ertuğ Ertuğrul, Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı/TOKİ tarafından yapılacak sosysl konut projesinde Kdz. Ereğli’ye 100 konut kontenjan ayrılmasına tepki göstererek, “Ereğli’nin ancak onda biri eden yerleşkelere konut projesi getirilirken Ereğli gibi her yıl daha da kalabalıklaşan bir kentin görmezden gelmesine sebep olanlar ve bunun utancını yaşayanlar asla unutulmayacaktır.” ifadelerine yer verdi.


Cumhuriyet Halk Partisi Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Op. Dr. Eylem Ertuğ Ertuğrul, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün açıklanan sosyal konut projesinde Kdz. Ereğli’ye sonradan 100 konut ilave edilmesini, “ilçemize de lütfen tarafından 100 konut hediye(!) edildi.” sözleri ile yorumladı.

Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan Ertuğrul, Ak Parti Hükümetini sert ifadelerle eleştirerek özetle şöyle dedi:

“Bu kentin insanı, 2018 Genel Seçimleri sürecinde Karadeniz Ereğli’ye gelerek; ‘Ereğli’nin milletvekili benim!’, diyen AKP Genel Başkanı’nın bu boş sözünü dört yıldır hafızasında saklamaktadır.
Karadeniz Ereğli AKP için ‘görülmek istenmeyen’ bir kenttir.
Yine 2018 yılından bu yana Karadeniz Ereğli halkını ‘cami projesi’ masalı ile uyutanlar; bu sözde projeyi bile Karadeniz Ereğli halkı ile inatlaşma noktasına getirenler; yetmiyormuş gibi bu kenti yıllardır hükûmet konağı ve emniyet müdürlüğü binasından bile mahrum bırakıp onca memuru sıkıntılar içinde çalışmaya mecbur bırakanlardan belki de çok şey bekliyoruz. İki kamu binasının ihalesini yaparak kısa zaman içinde bu binaların yapımına başlamaktan bile aciz siyasî kadrolardan Karadeniz Ereğli’ye TOKİ konutları getirmesini bekliyoruz.
Şunu çok iyi biliyoruz ki, bu kente birbiri ardına gelen bakanların asıl amacı bu kente hizmet getirmek değil tamamen siyasî şov yapmak ve mensubu oldukları partinin tabanına hoş görünecek ideolojik söylemler dillendirmektir.
Ereğli halkı adına soruyoruz: Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı için Karadeniz Ereğli ne anlam ifade etmektedir?
AKP Genel Başkanı için Karadeniz Ereğli nasıl görülmektedir?
Bu soruları Zonguldak’ın üç milletvekiline sormaya gerek bile duymuyoruz artık; zira biz, bu üç milletvekilinin asla ve asla Karadeniz Ereğli’yi temsil etmediklerini biliyoruz.
Recep Tayyip Erdoğan’ın klasikleşen seçim yatırımlarından biri olan toplu konut hamlesi bizim nazarımızda ancak bu kadar değerlidir(!). Tepkilerden utandıkları için daha önce sözü verilen projenin hayata geçirilmesi sağlansın ki onca vatandaşın mağduriyeti giderilsin, manevrasıyla yine günü kurtarma derdine düştüler.
Ereğli’nin ancak onda biri eden yerleşkelere konut projesi getirilirken Ereğli gibi her yıl daha da kalabalıklaşan bir kentin görmezden gelmesine sebep olanlar ve bunun utancını yaşayanlar asla unutulmayacaktır.

Paylaşın:
357 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ