logo

ERTUĞRUL’DAN “PLANSIZ, ZAMANSIZ UYGULAMADIR” TEPKİSİ!

  • CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Ertuğrul, ilçedeki bazı okulların yıkım ve tadilat kararlarını değerlendirdiği basın açıklamasında “son derece plansız, zamansız bir uygulamadır. ” tepkisi gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Op. Dr. Eylem Ertuğ Ertuğrul, ilçedeki bazı okulların yıkım ve tadilat kararlarını yazılı basın açıklaması yaparak değerlendirdi.

Açıklamasında “Öğretim yılı başlangıcında böyle bir karar almak insanların aklıyla, mantığıyla dalga geçmektir.” ifadelerini kullanan Ertuğrul, tepkisini şöyle dile getirdi :

2022-2023 Eğitim – Öğretim yılının başlamasına sayılı günlerin kaldığı şu günlerde Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kararlaştırılan ve açıklanan ilçemizdeki;
• CUMHURİYET İLKOKULU
• TURGUT REİS İLKOKULU
• İZMİRLİOĞLU İLKOKULU
• İSMET İNÖNÜ İLKĞRETİM OKULU
• EREĞLİ MESLEKİ TEKNİK ANADOLU LİSESİ (ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ)
• ORMANLI İLKÖĞRETİM OKULU larının bazı bölümlerinin deprem dayanıklılığı gerekçesi ile yıkım kararı
• KDZ.EREĞLİ ANADOLU LİSESİ nin ise bina güçlendirmesi yapılması gerekçesi ile eğitim öğretime kapatılarak öğrencilerin başka okul binalarına taşınması ve nakil edilmesi, son derece plansız, zamansız bir uygulamadır.

Elbette ki geleceğimizin teminatı, yarınlarımızın güvencesi sevgili yavrularımızın, gençlerimizin sağlıklı koşullarda, modern binalarda çağdaş bir öğretim görmesi velilerimizin beklentisi kadar partimizin eğitim öğretim politikalarının temelinde yer alır.
Eğitim öğretim yılı başında, ümit dolu başlangıç ile tüm öğrenci, öğretmen ve velilere yüksek motivasyon vereceğimiz yerde plansız ve zamansız bir kararla adeta bir kaos ortamına itilmesinden halkımız adına üzüntü duyuyoruz. Yetkililer, bu öğretim yılında, ilk defa annesinden ayrılma korkusu yaşayarak okula başlayacak olan ana okulu ve 1.sınıf öğrencileri yavrularımızın nasıl bir ortamın içine sürüklendiğinin, psikolojilerinin ne kadar olumsuz etkilediklerinin farkında değiller mi?
Bu uygulamanın tüm okul paydaşlarına, öğrencilere, öğretmenlere, okul yöneticilerine, servisçilere maddi ve manevi açıdan zarar vereceğini düşünmekteyiz. Yıkılacak veya güçlendirme yapılacak olan okul binalarının henüz daha planları, projeleri ve ihale süreci tamamlanmamışken, deprem dayanıklılık raporları kamu ile paylaşılmadan çocuklarımızı yuvasız bırakacak bu zamansız karardan derhal vazgeçilmelidir.
Kararın zamana yayılarak, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okul yöneticileri, okul aile birlikleri temsilcilerinden oluşturulan bir komisyon tarafından planlaması, okulların aciliyet öncelik sırasına alınarak yıkım ve güçlendirme çalışmalarının uygulanması mağduriyetlerin önlenmesi açısından önemlidir.
20 yılı aşan AKP iktidarında eğitim sisteminde öğrenciler, öğretmenler, idareciler, müfredat, sınavlar, ders kitapları gibi tüm konularda kaos ve plansızlıktan başka bir şey görmedik. Şimdi sıra okul binalarına mı geldi ??? Öğretim yılı başlangıcında böyle bir karar almak insanların aklıyla, mantığıyla dalga geçmektir. Aldığınız karar hakkında ilçemizdeki yetkililerin de yeterli bilgi sahibi olmaması ayrı bir soru işaretidir.
Tüm bunlar yönetmekten ne kadar aciz olduğunuzun ayrı bir göstergesidir.
İlçe Yönetimi ve Eğitim Komisyonu olarak süreci ve gelişmeleri en yakından takip ederek karara tepki gösteren velilerimizin haklı mücadelelerinde yanlarında olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunar, 2022-2023 Eğitim – Öğretim yılının tüm öğrenci, öğretmen, veliler, tüm eğitim çalışanlarına ve paydaşlarına hayırlı olmasını diler, sağlıklı bir yıl dileriz.

Paylaşın:
322 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ