logo

ERTUĞRUL’DAN YARGI PAKETİ AÇIKLAMASI

CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul, infaz düzenlemesini de içeren yargı paketi hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Ertuğrul, özellikle uyuşturucu kaçakçılığı ve cinsel suçlar ile kadına ve çocuğa şiddet suçlarında düzenleme olmaması gerektiğini düşündüklerini belirterek, “Yargı Paketi’ne ve düzenlemelere karşı olmadığımızı belirtmek isterim. Ancak infaz düzenlemesi üzerinde bütün partilerin uzlaşması gerekiyor.”dedi.

CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul, infaz düzenlemesini de içeren yargı paketi hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Ertuğrul, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“BÜTÜN PARTİLER UZLAŞMALI”

Ülkemizi de etkisi altına alan Covid-19 pandemisine karşı, merkezî otorite tarafından alınan ve alınacak tedbirlerin yanı sıra, bu salgın sebebiyle düşünülen ekonomik ve sosyal tedbirleri de yakından takip ediyoruz. Genel Merkezimiz ve TBMM Adalet Komisyonu üyelerimiz gibi prensip olarak infaz düzenlemesini de içeren Yargı Paketi’ne ve düzenlemelere karşı olmadığımızı belirtmek isterim. İnsanlarımızın sağlığının korunması noktasından hareketle, mahkumların rehabilite ve ıslah edilmesi, toplumla entegre olması için her şeyin yapılabilir olduğuna inanıyoruz. Ancak infaz düzenlemesi üzerinde bütün partilerin uzlaşması gerekiyor. CHP olarak özellikle uyuşturucu kaçakçılığı ve cinsel suçlar ile kadına ve çocuğa şiddet suçlarında düzenleme olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda duruşumuz nettir.

“ARTIK SONUCA VARILMALI”

Yargı Paketi’nde olması gereken kayda değer ve olumu bulduğumuz hükümler elbette var. Ancak, öncelikle infaz düzenlemesinin bir an önce neticeye bağlanması gerekiyor. Af, infaz ya da erken tahliye düzenlemesi iki yıl önce gündeme gelmiş ancak neticeye ulaştırılmamıştı. Artık sonuca varılmalı; fakat toplum nazarında olmazsa olmazlarımız var ve onların da aşılmaması gerekiyor.

“BASIN ÇALIŞANLARI DA YARARLANMALI”

Özellikle son yıllarda, düşünce özgürlüğüne bu kadar muhtaç olan ülkemizde de bu özgürlüklerini kullandıkları için yargılanan; habercilik, eleştiri ve yorumlama haklarını kullandıkları için haklarında soruşturma başlatılıp tutuklanan hatta hüküm giyen gazeteciler var. Basının demokrasinin dördüncü kuvvetine her zaman inanmış bir partinin mensupları olarak bu uygulamaların her zaman karşısında olduk. Tek yaptıkları halkın haber alma özgürlüğüne katkı vermek amacıyla gazetecilik yapmak olan basın çalışanlarının da infaz yasasındaki düzenlemeden yararlanarak özgürlüklerinin iadesi olmazsa olmaz şartlarımızdan biridir. Diğer yandan bu af paketinin düşünce suçlarını da kapsamasını istiyoruz. Tutuklu gazetecilerle düşüncelerinden dolayı tutuklanan bireyler için de özgürlük istiyoruz. Yazılarında iktidar olanlara muhalefet yaptıkları için örgüt propagandasıyla suçlanan gazetecilerimiz var. Bu konunun da mutlaka ve mutlaka masaya yatırılmasını istiyoruz.”

Paylaşın:
732 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ