logo

ERTUĞRUL’UN ‘GAZİLER GÜNÜ’ MESAJI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Ertuğrul, mesajında şu ifadelere yer verdi: 

“ŞEHİT VE GAZİLER BİRER ONUR ANITIMIZDIR”

“Şan ve şeref dolu tarihimiz boyunca şehitlik ve gaziliği bir onur olarak gören her Türk evladı bu en yüksek mertebeye ulaşabilmek için vatanı, milleti, bayrağı ve kutsal değerleri için savaşır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi, destanlar yaratan şehit ve gaziler birer onur anıtımızdır.  Şüphe yoktur ki; Türk Milleti için, “şehitler nurlanmış” ve “gaziler onurlanmış” kişilerdir. Bunların en başında da; Başkomutan, Gazi, Mareşal ve Ulusal Önder Mustafa Kemal Atatürk gelmektedir. 19 Eylül tarihi, Atatürk’e 1921 yılında mareşallik rütbesi ile gazilik unvanının verildiği gündür. Bu nedenle, yurdumuzda her yıl 19 Eylül “Gaziler Günü” resmi olarak kutlanmaktadır. Bu özel günümüzde Cumhuriyet’in ve vatan topraklarının güvencesi olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilçe örgütü olarak, vatan evlatlarını saygıyla anıyoruz. Canları ve kanları pahasına yurdumuzu koruyan tüm şehit ve gazilerimizin anıları önünde saygıyla eğiliyor, hayatta olan tüm gazilerimize en derin ve en içten duygularımla şükranlarımı sunuyorum. Vatan size minnettardır.”

Paylaşın:
456 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ