logo

ERTÜRK’TEN ALEMDAR ÇIKIŞI: “POSBIYIK VEFASIZ!”

Kdz. Ereğli’nin gurur değerlerinden olan Gazi Alemdar Müze Gemisi’nin yapım süreci konusunda polemik yaşanıyor. Alemdar Müze Gemisi’nin yapımında önemli rolü bulunan Emekli Tuğamiral Türker Ertürk, “Alemdar’ı Kaptırmam!” başlığıyla kaleme aldığı yazısında Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı vefasızlıkla suçlayarak, “…Posbıyık bizi davet etmedi; meydanı boş bulabilmek, şov yapabilmek, gerçekleri istediği gibi değiştirebilmek ve Alemdar’ı kendine mal edebilmek için!” dedi.

Alemdar’ın yapımı aşamasında Kdz. Ereğli’de Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı yapan Emekli Tuğamiral Türker Ertürk, Alemdar’ın 100. Yılı Töreni’ne davet edilmediği ve gerçekleri saptırdığı gerekçeleriyle Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a sitem ederek vefasızlıkla suçladı.

“AYIP OLUYOR!”

Ertürk, kişisel web sayfasında yayımladığı ve sosyal medya hesabında da paylaştığı detaylı açıklamasının başlangıcında “Geçenlerde Karadeniz Ereğli’de Gazi Alemdar Müze Gemisi’nde, Alemdar Gemisi’nin kahraman denizcilerinin 100 yıl önce yazdığı destanı anmak için bir tören yapıldı. Ne yazık ki törende yoktuk, daha doğrusu davetli değildik. Böyle bir tören olduğunu başta Karadeniz Ereğli’den olmak üzere bizi arayanlardan öğrendik. Soruyorlardı; “Alemdar’ı sen yaptın, niçin yoktun?” diye! Siyasetçiler, genelde şov yaparlar ve yaptıklarını abartırlar. Bu durum bir dereceye kadar mazur da görülebilir. Ama yalan söylemek, mücadelenin sadece başında ve hazırlık safhasında olduğu halde yapmadıklarını yapmış gibi anlatmak, gerçekleri dibine kadar saptırmak hem ayıp oluyor hem de gelecek nesiller için de kötü bir örnek! Sanırım bu nedenle Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık bizi davet etmedi” ifadelerine yer verdi.

BİRÇOK İSMİ TAKDİRLE ANDI

Geminin yapım aşamalarını anlatırken Ereğli’den birçok ismi de takdirle andığı bölümde ise Ertürk, “…Ayrıca kişisel olarak Nurdan Oğuz, Orhan Oğuz, Murat İşler, İsmet Yılmaz, Zeki Us, Hasan Likoğlu, İrfan Yazıcıoğlu, Kemal Köse, Ethem Gezer, Ahmet Akın, Tufan Küllü ve Vedat İşler, Alemdar’ın yapımı için yardım eden iş adamlarımızdı. Daha geçen gün Alemdar Gemisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin Kaymakam ve Belediye Başkanı’ndan sonra gelen bir numaralı sivil üyesi olan Nurdan Oğuz, Erdemir Genel Müdürü Oğuz Özgen, Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem ve Kaymakam Osman Ekşi ile konuştum. Hepsi “Amiralim siz olmasaydınız, Alemdar yapılamazdı” dediler. Nurdan Oğuz ile Orhan Oğuz, Karadeniz Ereğli’nin önde gelen iyiliksever ve yurtsever ailelerinden. Bir gece Orhan Oğuz’u aradım ve çok pahalı bir elektronik cihazı satın alıp Alemdar’a armağan etmesini istedim. Hiç uzatmadı ve “Amiralim emriniz olur” dedi. Karadeniz Bölge Komutanı olarak görev yaptığım iki sene boyunca benden hiçbir isteği de olmadı” dedi.

“POSBIYIK GENÇLERİN ÖNÜNÜ AÇMALI”

Belge ve fotoğraflarla desteklediği yazısının sonunda Başkan Posbıyık’a başarılar dileyen Ertürk açıklamalarını şöyle tamamladı:

“Artık Karadeniz Ereğli Belediye Başkanlarına düşen görev Alemdar’ı korumak, yüceltmek, çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere halkın hizmete sunmaktır. 2019’da yapılan yerel seçimlerde beşince defa belediye başkanı olan Posbıyık’a düşen görev ağır ekonomik kriz yaşayan Karadeniz Ereğli halkının refahı ve mutluluğu için çalışmak, Gazi Alemdar’ı korumak ve yüceltmektir; siyasi şov yapmak için başkalarına ait başarıların izlerini silmeye ve çarpıtmaya çalışmak değil. Ayrıca dile kolay; 20 yıl belediye başkanlığı yaptı, dönem bittiğinde 23 yıl olacak. İlerleyen yaşını da hesaba katarak artık gençlerin önünü açmalı. Kendisine yine de başarılar diliyorum. Bu gemi bizim tarihimizin bir parçası, Kurtuluş Savaşı’nda kahramanlık destanı yazan ve cumhuriyetimizin kuruluş harcını koyan atalarımızla olan bağımızdır. “Tarihini bilmeyen milletler pusulasız gemi gibidir. Sığınacak liman bulamazlar.”

Ertürk’ün yazısının tamamınını aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz:

TÜRKER ERTÜRK : ALEMDAR’I KAPTIRMAM!

Paylaşın:
1442 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ