logo

ESKİ DDY BİNASI VE ALANI ‘ENGELLİ MESLEK OKULU’ OLACAK

  • Kdz. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, ilçedeki Kırmacı mahallesinde Devlet Demir Yolları’na ait metruk binayı da içine alan bölgede engelliler için ilk, orta ve liseyi kapsayan meslek okulu projesinin Milli Eğitim Bakanlığı’ndan çıktığını açıkladı.

Kdz. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk; Kırmacı mahallesinde Devlet Demir Yolları’na ait metruk binayı da içine alan bölgede engelliler için ilk, orta ve liseyi kapsayan meslek okulu projesinin Milli Eğitim Bakanlığı’ndan çıktığını açıkladı.

ŞENTÜRK: “PROJE ONAYLANDI, ÖDENEĞİ ÇIKTI”

Konu ile ilgili okulun inşa edileceği alanda açıklama yapan Şentürk, engellilerin ekonomik ve sosyal yaşama katılımlarında önemli rol oynayacak okulun onayının çıkmasından dolayı Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer’e teşekkür etti. Özellikle Karadeniz Ereğli’de yaşayan özel bireyler için can suyu olacak projeye bir an önce başlanıp bitirilerek eğitim ve öğretime açılmasını istediğini ifade eden Şentürk, “Engelliler için ilk, orta ve liseyi kapsayan meslek okulunun projesi Milli Eğitim Bakanlığı’nda çıktı. Bu sevincimizi kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Gönlümüz, bir an önce bu projenin hayata geçirilmesidir. Ereğli kamuoyundan da özellikle manevi anlamda destek bekliyoruz. Engellilere balık vermek yerine balık tutmayı öğretecek bu okulun bizim için anlamı çok büyüktür. Bize faydası da çok büyük. Bu proje ile ilgili aldığım bilgi; ödenek çıktı ve yakında başlayacaklar. Böyle ümit ediyoruz. Çok detaylı bilmiyorum. Bir zaman veremiyorum.” dedi.

Özel birey Yasin Çiçek ise engelli bireylerin eğitim sorununu dile getirerek benzeri projelerin çoğalmasını talep etti.

Öte yandan, söz konusu bina ile çevresinin kamu ve özel sektör aracılığı ile turizme kazandırılması yönünde geliştirilen projeler, böylece iptal edilmiş oldu.

Paylaşın:
794 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ