logo

ESNAF KEFALET ÜYELERİ “AZMAN VE EKİBİNE DEVAM” DEDİ

  • Karadeniz Ereğli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimlerde, mevcut Başkan Mehmet Azman ve ekibi üyelerin ezici çoğunluğu ile yeniden göreve seçildi.

Karadeniz Ereğli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Olağan Genel Kurulu yapıldı.

4 Şubat Cumartesi günü Sevgi Barış Dostluk Düğün Salonunda gerçekleştirilen ve Divan Başkanlığını Alaplı Şoförler Odası Başkanı ve aynı zamanda Alaplı Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Kemal Çam’ın yaptığı genel kurula çok yoğun üye katılımı oldu.

AZMAN : “AYRIM GÖZETMEDEN 345 MİLYON LİRALIK KREDİ KULLANDIRDIK”

Genel Kurul, Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayıp, geçmiş dönem faaliyetlerinin Yönetim Kurulu Mehmet Azman tarafından açıklanması ile devam etti. Azman konuşmasında kongrenin hayırlara vesile olmasını dileyerek, “Esnaf arkadaşlarımızla abi-kardeşi gibiyiz ve bunu hiçbir zaman bozmayacağız. Görüşlerimiz ne olursa olsun kooperatifimizin bir amacı vardır, istihdamı sağlamak ve işine güzel sahip çıkmak. Onun için bu gösterdiğiniz ilgi ve alakaya teşekkür ediyorum. Önceki Başkanımız Hizmet Tezel’in vefatının ardından göreve geldik, kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. 2020 yılında aldığımız bu kooperatifimizde 70 milyon lira finansman vermiştik. 2021 yılında Hikmet kardeşimizin vefatından sonra göreve geldiğimizde bunu 102 milyona çıkardık. Şu an itibariyle kooperatifimizin esnaf ve sanatkara verdiği kredi desteği 345 milyon lira. Ereğli’de yaşayan tüm vatandaşlarımıza 345 milyon lira kredi kullandırdık ve bunda hiç ayrım gözetmedik, kapımızı kimseye kapatmadık.” dedi.

Dönem faaliyetleri ve mali raporlarının yıl bazında okunarak ibra edilmesinin ardından yönetim kurulu seçimlerine geçildi.

CİVELEK, SANDIKTA KAPALI OYLAMA İSTESEDE DE…”

Divan Başkanı Kemal Çam, oylamanın teammüllere göre el kaldırma yöntemi ile açık olarak yapılacağını duyurması üzerine, Mehmet Azman ve ekibi ile yönetime aday liste çıkartan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek ve ekibi listelerini divana sundular.

Başkan Adayı Cevdet Civelek bu sırada söz istedi. Divan başkanı Çam, Civelek’e ancak dilek ve temenniler kısmında söz alabileceğini söylemesi üzerine taraflar arasında tartışma çıktı. Tartışmanın yatışması ve Azman’ın araya girmesi ile Civelek’e bu aşamada söz verildi. Başkan Adayı Civelek, sinirli bir tonda sürdürdüğü konuşmasında özetle “Hepimiz kardeşiz, birbirimizin yüzüne bakacağız. Sandık istiyoruz, demokrasi için kapalı oylama istiyoruz, neden korkuyorsunuz…” dese de salondan destek sesleri çıkmadı.

EZİCİ ÇOĞUNLUKLA AZMAN’IN LİSTESİ KAZANDI

Civelek’in destek bulmayan konuşmasının ardından oylamanın açık yapılması kararı üzerine mevcut Başkan Mehmet Azman’ın yönetim ve denetim kurulu aday listeleri katılımcı üyelerin tamamına yakını tarafından el kaldırma yöntemi ile seçilmiş oldu. Azman’ın Yönetim Kurulu Listesinde Mehmet Azman, Zafer Hüseyin Durmaz, Yücel Oktay, Aydın Karadağ, Altay Şahinler isimleri yer aldı.

Mehmet Azman, alkışlar arasında gerçekleştirdiği teşekkür konuşmasında, ayrımcılık yapmadan birlik beraberlik içinde göreve devam edeceklerini söyleyerek üyelere teşekkür etti.

Genel kurul olaysız bir şekilde son buldu.

.

HABERLE İLGİLİ VİDEO İÇİN AŞAĞIDAKİ GÖRSELİ TIKLAYINIZ:

Paylaşın:
1277 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ