logo

ESNAFA HİBE, İŞLETMELERE NEFES KREDİSİ…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2 ayrı gruba ayrılan esnafa 5 bin tl. ve 3 bin tl.’lik bir defaya mahsus hibe desteği verileceğini, işletmelere ise nefes kredisi sağlanacağını açıkladı. Çiftçilere de farklı destekler verilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında yeni alınan kararları açıkladı.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki toplantı 4 saat sürdü.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI ŞÖYLE:

‘İlk grup esnafımıza bir kereye mahsus olmak üzere 5 bin TL hibe verilecek. Bu grupta kahvehane, kafe, çay bahçesi, düğün salonları, kantinler, kırtasiyeler, hamamlar yer alıyor.’

‘İkinci grupta bakım onarım, tamirat, hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacılar, oyuncak, kozmetik, bakırcılar, ayakkabıcılar, konfeksiyonlar vb. yer almaktadır. Bu gruba berberler, otobüsçüler, pazarcılar dahildir. Toplamda 1 milyon 150 bini aşkın işletmeyi kapsayan bu gruba bir defaya mahsus 3 bin lira hibe desteği vereceğiz.” ‘

“Kuraklıktan zarar gördüğü belirlenen çiftçilerimizin ziraata ve tarım kooperatiflerine olan borçları ertelenecektir. Bu yıl için yaş çay alım fiyatı kilo başına 3,87 liraya, destekleme ile birlikte 4 liraya yükseltilmiştir. Ton başına sert ekmeklik buğday alım fiyatını 2 bin 250 liraya, arpa alım fiyatını bin 750 liraya yükseltiyoruz.”

AYRINTILAR GELECEK…

Paylaşın:
726 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ