logo

FAZLI ERDOĞAN CAMİ YERİ KONUŞMASINA AÇIKLIK GETİRDİ

Ak Parti 21-22. Dönem Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Kdz. Ereğli İlçe teşkilatı kahvaltılı toplantısında dile getirdiği “cami yeri önerisine” açıklık getirdi ve Kırmacı Mahallesinde eski DDY arazini işaret ederek “vakit bu vakittir, geç kalmamak lazım” dedi.

Ak Parti 21-22. Dönem Ak Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Kdz. Ereğli ilçe teşkilatı tarafından 26 Eylül Pazar günü düzenlenen kahvaltılı toplantıda söz aldığında Ereğli’de cami yeri belirleme konusuna da değinmiş ve 90 dönümlük araziden bahsetmişti.

Gazetemiz muhabiri Doğan Gönüllü’nün telefonla ulaşarak “bu konuya açıklık getirimisiniz?” sorusu üzerine konuşan Erdoğan, “Bu iş çözüm yoluna konmalıdır ondan sonra eyvah demenin bir anlamı yoktur. Vakit bu vakittir geç kalmamak lazım.” diye konuştu.

KIRMACI MAHALLESİNDEKİ ESKİ DDY ARAZİSİNİ İŞARET ETTİ

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ve Ak Parti Milletvekilleri tarafından Kdz. Ereğli Kent meydanına yapılması önerilen, Belediye Başkanı Halil Posbıyık tarafından ise dolgu yapılarak deniz üzerine yapılmak istenen cami yeri ilçede tartılmaya devam ediyor. Bir kesim kent meydanı projesi kapsamında askeri lojmanların kaldırılması ile oluşacak alanı önerirken Geçmiş Dönem Milletvekillerinden Fazlı Erdoğan’da konuya müdahil oldu. Erdoğan, cami yeri olarak Kırmacı Mahallesinde bulunan Eski DDY arazisini işaret ederek,   “Orada üniversite, vergi dairesi, adalet sarayı var boş değil yani. Alt katı başka amaçla kullanılabilir, üst katı da cami amaçlı kullanılır. Şehit cenazelerini de kılınabileceği en az 5 bin kişi kapasiteli bir cami rahatlıkla yapılabilir. “dedi.

“90 DÖNÜMLÜK UYGUN ARAZİ VAR”

Erdoğan, Gönüllü’ye özetle şöyle konuştu:

“Bu tartışmalardan faydalı bir sonuca varabiliriz. DDY arazisinin üzerindeki 90 dönümlük uygun bir arazi var. Belediye imar çalışmalarını yapar, valilik te orada yer tespitinde bulunur ve hazineden yer ayırttırırsa bu işin önü açılır. Böylece kimse topu taca atmadan sonuca gider. Ereğli külliye vasfında büyükçe bir camisine kavuşur. Orası da şehir merkezine çok uzakta değil. İlla denizin kenarı olacak, şehrin ortası olacak diye bir şey yok. Zonguldak’ta da şehrin ortasında değil. Orada(DDY arazisi yakınında) üniversite, vergi dairesi adalet sarayı var boş değil yani. Alt katı başka amaçla kullanılabilir, üst katı da cami amaçlı kullanılır. Şehit cenazelerinin de kılınabileceği en az 5 bin kişi kapasiteli bir cami rahatlıkla yapılabilir oraya…”

CUMHURBAŞKANIMIZIN ‘SIRA EREĞLİ’DE’DİYE BİR  DÜŞÜNCESİ VAR”

Cami yeri önerisine açıklık getiren Erdoğan, sözlerinin sonunda Valilik ve Kdz. Ereğli belediyesini kast ederek, “her iki tarafı da bu konuda sağ duyulu hareket etmeye davet ediyorum. Önemli olan Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘sıra Ereğli’de’ diye altını çizdiği bir düşünce var. Sıra Ereğli’de ise Ereğli şehrini yönetenler açıklamalarının(Posbıyık’ın Erdoğan’a teşekkür ettiği açıklamaları hatırlatarak )  altını doldurmaları gerekir. Ne pahasına olursa olsun Ereğli yazık edilmemeli. Ereğli’nin hakkı ve ihtiyacı olan camiye bir an evvel bir araya gelinip düşünülüp çözüm yoluna konmalıdır.” diye konuştu.

Paylaşın:
1099 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ