logo

FEN LİSESİ ÖĞRENCİLERİ, GÖNÜLLÜ’YE GAZETECİLİĞİ SORDU

  • Gazeteci Doğan Gönüllü, kendisini merak ve ilgi ile dinleyen Kdz. Ereğli İbrahim Süheyla İzmirli Fen Lisesi öğrencilerinin, “Basılı ile dijital medya kıyaslaması, mesleğe neden ve nasıl başladınız, gazeteciliğin zor/kolay yanları ile basın kartı şartları nelerdir, reklam-ilan nasıl alınır?” gibi sorularını cevaplandırdı.

Kdz. Ereğli İbrahim Süheyla İzmirli Fen Lisesi E-Twinning Kulübü Gazete topluluğu öğrencileri, meslek tanıtım günleri kapsamında Gazeteci Doğan Gönüllü ile bir araya geldi. Programın açılış konuşmasını Okul Müdürü Alaattin Pekdemir yaptı.

GÖNÜLLÜ, ERFEN GAZETESİ’Nİ DEĞERLENDİRDİ…

Okulun E-Twinning Kulübü Gazete topluluğu öğrencilerinin Resim Öğretmeni ve Gazetecilik Kulübü Sorumlusu Hülya Pınar öncülüğünde çıkartılan ERFEN Gazetesi’ni değerlendiren Gönüllü, öğrencilerin basılı gazete üretimini kutlayarak; tasarım, fotoğraflar ve haber içeriklerinin dengeli oranlarda olması gerektiğini söyledi. Takip ettikleri haberleri çapraz doğrulatma yöntemi ile kontrol etmeleri tavsiyesinde bulunan Gönüllü, okunma/tıklanma kaygısıyla haberin başlığı ile içeriğinin uyumsuz olduğu durumlara tepki göstererek, “okuyucuyu aptal yerine koyanları takip etmeyin” diye konuştu.  

.

“MEDYA, DÖRDÜNCÜ TEMEL GÜÇTÜR”

Gazetecilik mesleğinin demokrasilerde yasama, yürütme ve yargı erklerinden sonra dördüncü temel güç olduğunu hatırlatan Gönüllü, “Medyanın denetleyici ve aracılık görevi bu gücü sağlar. Biz ‘haber kutsal, yorum  hürdür’ deriz. Bir haberin, olayın, kişinin nesnelliğine dokunamazsınız ama yorumlarınızla özgürce değerlendirebilirsiniz.” dedi.

MERAKLI ÖĞRENCİLERDEN İLGİNÇ SORULAR!

Gönüllü ayrıca, mesleki deneyimlerini paylaştığı ve kendisini merak ve ilgiyle dinleyen fen lisesi öğrencilerinin, “Basılı ile dijital medya kıyaslaması, mesleğe neden ve nasıl başladınız, Tematik yayın nedir, gazeteciliğin zor ve kolay yanları ile basın kartı şartları nelerdir, reklam-ilan nasıl alınır?” gibi sorularını cevaplandırdı. Bir öğrencinin “okulumuzu değerlendirirmisiniz?” sorusu üzerine Gönüllü, “bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmayacağı için bu sorunuzu mevcut bilgilerimle yanıtlayamıyorum ama sorgulamanız iyi bir şey” dedi.

ÇİÇEK TAKDİMİ YAPILDI

Müdür Yardımcısı Emine Müfettişoğlu’nun koordine ettiği ve Okul Aile Birliği Başkanı Arzu Akın Akay ve yönetiminden İlkay Keleş’in de takip ettiği program sonunda Okul Müdürü Alaattin Pekdemir ile Gazetecilik Kulübü öğrencileri  Öykü Sarı, Davut Asaf Kahriman, Muhammed Onur Mazlum ve Orhan Efe Demirkıran Gönüllü’ye teşekkür çiçeği takdim etti.

Program sonunda toplu hatıra fotoğrafı çekildi.

Paylaşın:
999 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ