logo

“FESTİVALİ SADECE BELEDİYE DEĞİL, HALK DA SAHİPLENMELİ”

  • Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 23. Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali öncesi Sivil Toplum Kurulu temsilcileri ile yaptığı toplantıda; festivalin sadece belediyenin değil halkın ve STK’ların da sahiplenmesi gerektiğini vurguladı.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 6-7-8-9 Temmuz tarihlerinde yapılması planlanan 23. Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali öncesi Sivil Toplum Kurulu temsilcileri ile toplantı yaptı.

5 Haziran Pazartesi günü Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda yapılan toplantıya belediye yöneticileri, STK Başkan ve temsilcileri katıldı. Konuşmalardan önce, eski festivallerin ulusal basında gündeme gelen ve ağırlıklı olarak Başkan Posbıyık’ın Michael Jackson ve Madonna ile ilgili yaptığı espriler ve Şalvarspor görüntülerinin ağırlıklı olarak yer aldığı video görüntüler izlendi.

“ŞARTLAR AĞIR OLSA DA YAPACAĞIZ”

Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Muhammet Ali Ateş’in kısa açılış konuşmasının ardından söz alan Posbıyık, STK temsilcilerine formlar dağıtılacağını, formların 8 Haziran Perşembe gününe kadar doldurulup teslim edilmesi gerektiğini söyledi. Festival hazırlıklarına deprem ve seçim süreci nedeni ile geç başlandığını açıklayan Posbıyık, “geri dönmek yok, şartlar ağırlaştı ancak festivalin yine en iyisini biz yapacağız, kararlıyız” dedi. Konuşmasında Şalvasporla ilgili anılarını anlatırken duygusal ifadeler kullanan Posbıyık; festivalin sadece belediyenin değil halkın ve STK’ların da sahiplenmesi gerektiğini vurgulayarak, belediye olarak spora, kültüre ve sanata önem vermeye devam edileceğini duyurdu. Posbıyık ayrıca, festival bütçesi için küçük esnaf yerine inşaat gibi büyük sektörlerden destek talep edileceğini de söyledi.

Toplantıya katılan STK temsilcileri de söz alarak talep, öneri ve isteklerini dile getirdiler.

Katılımcılara, ‘Festivaller Kenti Karadeniz Ereğli’ ve ‘Şalvarspor’un gelişiminin özetlediği 2 ayrı kitapçık ve ‘Festival Katılım ve Takip Formu’ dağıtıldı.

.

.

Paylaşın:
361 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ