logo

FİLYOS PROJESİ’NİN AKADEMİK AYAĞI BEÜ OLACAK

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Çufalı, Üniversite olarak Filyos Vadisi Projesi’ne her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını belirterek, mega projenin akademik ayağı olmak istediklerini ifade etti ve BAKKA ile yürütülen Filyos Çalıştayı yanında projeye yönelik ulusal bir kongre yapılmasının planlandığı bilgisini aktardı.

‘Filyos Vadi Projesi Çalıştayı Değerlendirme Toplantıları’ devam ediyor. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi-BAKKA İşbirliği İle Filyos Vadi Projesi bilgilendirme toplantısı yapıldığı bildirildi.

ZBEÜ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü’nden verilen bilgiye göre ; İçerisinde Filyos Limanı, Filyos Endüstri Bölgesi, Filyos Serbest Bölgesi ve Serbest Bölge Gelişme Alanı’nı barındıran,  Türkiye’nin en büyük kalkınma yatırımlarından biri olan ‘Filyos Vadisi Projesi’ne ilişkin üniversite ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından bilgilendirme toplantısı  gerçekleştirildi.

14 Aralık Pazartesi günü çevrimiçi olarak yapılan toplantıya, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, BAKKA Genel Sekreteri Dr. Lütfi Altınsu, Filyos Çalıştayı Tertip Komitesi üyeleri ve BAKKA’da görevli uzman personel katıldı.

ALTUNSU “İŞBİRLİĞİ DEVAM EDECEK”

Toplantının açılışında konuşan Genel Sekreter Dr. Altunsu, projenin ülke ve bölge adına önemine değinerek,  proje süresince Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin desteklerini görmenin memnuniyet verici olduğunu,  Zonguldak’ın ve bölgenin gelişimi adına üniversite olan işbirliklerinin artarak devam edeceğini söyledi.

ULUSAL KONGRE PLANLANYOR

Rektör Prof. Dr. Çufalı da Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak Türkiye’nin en büyük milli kalkınma hamlelerinden biri olan  Filyos Vadisi Projesi’ne her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarını, bu mega projenin akademik ayağı olmak istediklerini,  kongre sempozyum, seminer  vb. etkinliklerle projede aktif bir rol üstlenmeye yönelik her türlü fedakarlıkta bulunulacaklarının altını çizdi. Rektör Prof. Dr. Çufalı, bu kapsamda BAKKA ile olan toplantıların daha sık olacağını, Filyos Çalıştayı yanında projeye yönelik ulusal bir kongre yapılmasının planlandığı bilgisini aktardı.

“FİLYOS SONUÇ ODAKLI PROGRAMI” SUNUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Konuşmaların ardından BAKKA Yatırım Destekleri Ofisi Koordinatörü Ayhan İnanır, “Filyos Sonuç Odaklı Programı” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Sunuma, BAKKA’nın faaliyetleri ve Batı Karadeniz’deki yatırım ortamlarını anlatarak başlayan İnanır, devamında Filyos Vadisi Projesi’nin bileşenleri,  Türkiye’nin en büyük 3 limanından biri olan Filyos Limanı’nın ulusal ve uluslararası boyutları hakkında bilgi verdi. Projenin, Türkiye’nin Karadeniz’e açılan kapısı olması; dolayısıyla dünyaya ulaşımını sağlaması, endüstri bölgesinin dünyada limanla entegre olan ender yatırım alanlarından biri olması, Karadeniz’de bulunan doğalgazın karaya nakliyesi ve lojistiğine olacak katkıları açısından taşıdığı önemi vurgulayan Ayhan İnanır,  bölgesel kalkınmada Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ile  devam eden ve planlanan projeler hakkında da katılımcıları bilgilendirdi.

İŞBİRLİKLERİ VE TOPLANTILAR DEVAM EDECEK

Üniversite bünyesinde gerçekleştirilecek Filyos Çalıştayı Tertip Komitesinin  Filyos Vadisi Projesi hakkında  bilgilendirildikleri toplantı,  katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılması,  Filyos Vadisi Projesi başta olmak üzere bölgesel ve ülke kalkınmasında rol oynayacak  işbirliklerinin ve toplantıların devam etmesi temennisi ile sona erdi.   

Paylaşın:
394 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ