logo

GAZETECİLER DEPREM BÖLGESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından  ulusal ve yerel basın mensupları deprem bölgesine giderek incelemelerde bulundu. İnceleme heyeti arasında bulunan Kdz. Ereğli’den İş’te Haber Hayat Gazetesi Sahibi Doğan Gönüllü, Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ve Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ile ikili temaslarda bulundu. Ünal ve Güngör; asrın felaketi sonrasında bölgede birçok canı kurtaran Zonguldaklı madencilerin kahramanlıklarını unutmadıklarını dile getirdiler ve selamlarını ilettiler. 

Anadolu Yayıncılar Derneği (AYD) tarafından düzenlenen ve İletişim Başkanlığı tarafından desteklenen  program kapsamında, 6 Şubat tarihinde asrın felaketi sonrasında deprem bölgesinde ulusal medya yerel medya buluşması gerçekleşti. 

Deprem bölgesinde incelemelerde bulunan gazeteciler Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ile birlikte konteynır kenti gezdi, depremzedelerle bir araya geldi. 

Vatandaşları dinleyen gazeteciler depremzedelerin yanında olduklarını ifade ettiler. Gazeteciler, Mahir Ünal’la birlikte depremde binası yıkılan Kahramanmaraş’ın yerel televizyonu Aksu TV’ye yeni binasında geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. 

Mahir Ünal burada yaptığı açıklamada, 15 Temmuz’da devletine sahip çıkan milletin 6 Şubat’ta da aynı irade ile devletine sahip çıktığını, çok kısa bir süre içerisinde devletin milletle el ele vererek büyük bir iş  başardığını ifade etti. Ünal, “Hep birlikte yaraların sarılması için devlet-millet ele ele var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

BAŞKAN GÜNGÖR, BELEDİYEDE BRİFİNG VERDİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinde depremle ilgili brifing veren Kahramanmaraş Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, bölgede yapılan çalışmaları anlattı. 

AYD Başkan Sinan Burhan da, Aksu TV’ye geçmiş olsun dileklerini ileterek; “Gazetecilerin dayanışması ile bu gün buradayız, bölgede bulunan ve depremde zarar gören meslektaşlarımıza desteğimiz sürecek, onların yanındayız, yaraları hep birlikte saracağız.”dedi.

Burhan, İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a ve programa iştirak eden medya mensuplarına desteklerinden dolayı teşekkür etti.

İNCELEME HEYETİ ARASINDA GÖNÜLLÜ DE VAR

Öte yandan inceleme ziyaretlerine katılan İş’te Haber Hayat Gazetesi sahibi ve Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Başkanı Doğan gönüllü, Milletvekili Ünal ve Belediye Başkanı Güngör ile ikili temaslarda bulundu. 

MANDENCİLERE VE ZONGULDAK HALKINA SELAM GÖNDERDİLER

Ünal ve Güngör; en riskli yerlerde bile domuz damı yöntemi ile çalışarak birçok canı kurtaran Zonguldaklı madencilerin deprem sonrasında gösterdikleri kahramanlıkları unutamadıklarını belirterek, başta madenciler olmak üzere destek veren Zonguldak ve Ereğli halkına selamlarını gönderdiler.

Paylaşın:
342 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ