logo

GAZETECİLER KUTLANDI…

  • 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeni ile kutlama mesajları da yayınlandı.

Basında Sansürün İlk Kez kaldırılışının 114. Yıl dönümü mesajlarla kutlanıyor.  24 Temmuz Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü nedeniyle yapılan açıklamalarda, demokrasi için basının önemi ve mesleğin zor koşullarda yerine getirildiği vurgulanıyor.  

Yayın kuruluşumuza ulaşan kutlama mesajları şöyle :

ZONGULDAK VALİSİ MUSTAFA TUTULMAZ:

Temeli; bilgi ve haber alma, kamuoyunu aydınlatma, bilgilendirme olan
gazetecilik mesleği, özgürlüklerin en vazgeçilmez aracı, güçlü bir basın ise gelişmiş demokratik toplumların önemli kurumlarındandır.
Bilgi edinme kaynağı olarak değerlendirebileceğimiz basının, kamuoyu
oluşturma, toplumu yönlendirme gibi işlevleri düşünüldüğünde demokrasimizin ve toplumların gelişmesinde ne kadar önemli bir yer tuttuğu görülmektedir.
Basında sansürün kaldırıldığı 24 Temmuz 1908 tarihi ile birlikte, bir anlamda gerçek ve etkili gazetecilik başlamış, Türk basını evrensel ve etik değerler ışığında ilkeli, tarafsız, özgür, objektif bir bakış açısı ve sorumluluk bilinciyle hareket ederek önemli bir mesafe kat etmiştir.
Türk basınının basın meslek ilkeleri doğrultusunda ülkemizdeki demokrasi
anlayışının gelişmesi, duyarlı ve sağduyulu bir toplumun oluşması, temel hak ve özgürlüklerin kullanılması ve korunması gibi önemli konularda da anlamlı ve kıymetli katkıları olmuştur.
Devletimizin vatandaşlarımıza hizmete ve benzeri konulara yönelik karar ve uygulamalarını bir kamu görevi anlayışıyla bizlere aktaran, ulaştıran basınımızın, her zaman olduğu gibi ülkemiz ve dünya sorunlarını önceleyen yaklaşımının süreceğine, basın meslek esaslarına içtenlikle bağlı, kişi hak ve özgürlüklerini önemseyen, özel hayata saygılı bir anlayışla hareket edeceğine, sorumlu, ilkeli, tarafsız, gerçek bilgi ve haber verme çabası içerisinde olacağına ve bu hassasiyetle görev yapacağına içtenlikle inanıyorum.
Bugünün, basın sektörü ve değerli basın çalışanlarımızın sorunlarının dile
getirildiği, bu önemli kamu görevi yerine getirilirken karşılaşılan olası güçlüklerin giderilmesi yönündeki uygulamaların hayata geçirilmesine vesile olmasını diliyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle; emek, özveri ve alın teri ile kamuoyu adına
bilgilendirme, haber verme, aydınlatma gibi önemli bir kamusal görevi yerine getiren basın mensuplarımızın “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı”nı en içten dileklerimle kutluyor, her zaman yanlarında olacağımızı, çalışmalarını kolaylaştırıcı bir anlayışla hareket edileceğini ifade ediyor, kolaylıklar ve başarılar diliyorum.



GMİS YÖNETİM KURULU:

“24 Temmuz 2022 tarihi basından sansürün kaldırılışının 114’üncü yıldönümü. 24 Temmuz 1908 tarihinde Anayasanın yeniden yürürlüğe girmesinin ertesinde gazetelerin, gazeteciler tarafından sansür memurlarına verilmeden yayınlanmaya başlandığı gündür. Basının özgür konumunu gölgeleyen ve basını temel işlevinden uzaklaştıran sansür, halkın çıkarlarının savunulmasının ve özgür düşüncenin gelişmesinin önündeki en büyük engeldir. Bu engel 114 yıl önce kaldırılmıştır. Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkin aracı olan basın, aynı zamanda en temel haklardan olan; her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün de en temel unsurlarından biridir. Toplum değerlerine saygılı, sorumluluk bilinci içinde görevini yerine getiren özgür basın, demokratik toplum düzeninin korunmasının en büyük güvencesidir. Bu nedenle basınımızın çalışma şartlarının iyileştirilmesi, özgürce kamu yararı doğrultusunda haber yayma haklarını kullanabilmeleri en büyük dileğimizdir. Yerel gazete, dergi, radyo ve televizyonlarımız ile ulusal basın temsilcilerimiz olmak üzere tüm gazetecilerin 24 Temmuz Basın Bayramını kutluyor, tüm basın emekçilerine çalışmalarında başarılar diliyoruz.”


KDZ. EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI HALİL POSBIYIK:


İYİ PARTİ KDZ. EREĞLİ İLÇE BAŞKANI OP. DR. EVRİM BALBALOĞLU :

Dünya Basın özgürlüğü sıralamasında 180 ülke içerisinde 154. sırada olan ülkemizin 24 Temmuz ‘Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü’ nün 2023 yılında gazetecilerin tutuklanmadığı, yaptıkları gerçek haberler nedeniyle hedef gösterilmediği, işten atılmadıkları, kurumların maddi cezalarla korkutulmadığı bir Türkiye’de bayram olarak kutlamayı diliyorum.


KDZ. EREĞLİ DİJİTAL MEDYA VE GAZETECİLER DERNEĞİ (ERMED) YÖNETİM KURULU ADINA BAŞKAN DOĞAN GÖNÜLLÜ:

Demokrasinin dördüncü temel gücü olan medya, yaşamın vazgeçilmez unsurlarından biri olarak, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olmasına rağmen, ne yazık ki hala aynı konuda mücadelesini sürdürmekte olduğunu dikkatlerinize sunmak isterim.

Bu vesile ile haberin kutsallığı, yorumun hürlüğünün gece-gündüz peşinde olan, özveri ile çalışan tüm emekçi meslektaşlarımızın ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyor, sağlık ve başarı dileklerimi sunuyorum.


ADD KDZ. EREĞLİ ŞUBE YÖNETİMİ:

Bıkmadan, usanmadan, zor koşullarda, büyük bir özveriyle görevlerini yerine getiren siz değerli basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dileriz.


AK PARTİ KDZ. EREĞLİ İLÇE BAŞKANI SAFFET BOZKURT:

“24 Temmuz 1908 tarihinde basında sansürün kaldırılması dolayısıyla, ülkemizde her yıl Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutlanmaktadır.

Tarihin her döneminde haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın; toplumların gözü, kulağı ve sesi olarak demokratik yaşamın vazgeçilmez unsurları arasında yer almıştır.

Toplumsal değerlere saygılı, sorumluluk bilinci içinde, tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren basın, demokratik toplum düzeninin korunmasının en büyük güvencesidir.

Dünya ve ülke gündeminde yaşanan gelişmelerden günün her saati bizleri haberdar eden, iletişim özgürlüğünün en etkili aracı olan basın kuruluşları; toplumu bilgilendirmenin yanı sıra toplumsal sorunların dile getirilerek çözüme kavuşturulması, şeffaf yönetim anlayışının ve demokrasi kültürünün gelişmesinde büyük rol üstlenmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle; basında sansürün kaldırılışının 114. yıl dönümünde, mesai kavramı gözetmeden, özverili şekilde görevlerini ifa etmeye çalışan tüm basın emekçilerinin ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.”


EKONOMİ GAZATECİLERİ DERNEĞİ YÖNETİM KURULU:

Sansürün kaldırılışının yıldönümünde, her türlü baskı ve tehdide karşın bağımsız haberciliği savunan basın camiamızın 24 Temmuz Basın Özgürlüğü için Mücadele Gününü kutlarız.


Paylaşın:
376 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ