logo

GAZİ GEMİ ALEMDAR ÇİZGİ ROMAN OLDU!

Kurtuluş Savaşı döneminde Karadeniz Ereğli’de yaşanan “Alemdar Olayı” Ereğlili Çizgi Roman sanatçısı Kurtuluş Ayyıldız’ın kaleminden “çizgi roman” oldu.

Kdz. Ereğlili Çizgi Roman sanatçısı Kurtuluş Ayyıldız’ın senaryosunu yazıp çizimlerini gerçekleştirdiği, yine Kdz. Ereğlili Tarih Araştırmacısı Gürdal Özçakır’ın da Tarih danışmanlığını yaptığı “Gazi Gemi Alemdar Kutsal İsyan” isimli çizgi roman büyük ilgi görüyor.

KURTULUŞ SAVAŞININ TEK DENİZ ÇATIŞMASI

24 Ocak 1921’de İstanbul’dan bir avuç kahraman personel tarafından Kuvva-i Milliye emrine verilmek üzere kaçırılan Alemdar Kurtarma gemisi kömür ve personel ikmali yapmak için demir attığı Ereğli’de gerçekleşen bir dizi olaylar zinciri sonrası 27 Ocak 1921’de yaşanan sıcak ve kanlı çatışmalar sonrasında tarihe Kurtuluş Savaşımızın tek deniz muharebesi olarak tarihe geçen ve gazi olan Alemdar gemisinin bu müthiş kahramanlık hikayesi çizgi roman oldu.

USTA KALEM AYYILDIZ ÇİZDİ

Kdz. Ereğlili Çizgi Roman sanatçısı Kurtuluş Ayyıldız’ın senaryosunu yazıp çizimlerini gerçekleştirdiği, yine Kdz. Ereğlili Tarih Araştırmacısı Gürdal Özçakır’ın da Tarih danışmanlığını yaptığı Kdz. Ereğli halkı ve Kuvva-i Milliyecilerin müthiş hikayesinin anlatıldığı “ Gazi Gemi Alemdar Kutsal İsyan ” isimli çizgi Roman Post ve Post yayıncılıktan çıktı.

112 sayfa kuşe kağıda basılı, sert kapak ve büyük boy olan kitap Kdz. Ereğli’nin ve Kurtuluş Savaşımızın tarihinde önemli bir sayfayı aralıyor. Uzun yıllar saklı kalmış ve yerel olarak hatırlanan Gazi Gemi Alemdar’ın hikayesi Ayyıldız’ın eseri ile geniş kitlelere ulaşıyor. Eser sahibi Kurtuluş Ayyıldız, 3 yılı aşkın bir senaryo ve çizim aşaması ve 20 yıllık arşiv ve belge çalışması sonucu ortaya çıkan eserin birinci baskısının 1500 adet olduğu ve 1 haftada yarısından fazlasının tükendiğini ifade etti.

KİTAP İLGİ GÖRDÜ

Kitabın tarihi açıdan kaynak olduğunu belirten ve herkesin okuması gerektiğini savunan Ayyıldız, Ereğli içi ve özellikle şehir dışından kitaba büyük ilgi olduğunu bu ilgi devam ederse 1-2 ay içinde kitabın ikinci baskısının yapılabileceğini sözlerine ekledi.

Şu an için sosyal medya ve www.gazigemialemdar.com üzerinden satışı yapılan kitap yakın zamanda D&R ve seçkin kitapevlerinde de satışa sunulacak.

HABERLE İLGİLİ VİDEOYU İZLEMEK İÇİN GÖRSELİ TIKLAYINIZ :

Paylaşın:
822 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ