logo

GAZİ VE ŞEHİT AİLELERİ, PROTOKOL İLE BULUŞTU

19 Eylül Gaziler Günü kutlamaları kapsamında Kdz. Ereğli kent protokolü ilçedeki gazi ve şehit aileleriyle öğle yemeğinde ve ziyaretlerde bir araya geldi.

19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlamaları kapsamında Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı önderliğinde kent protokolü ilçedeki gaziler ve şehit aileleriyle bir araya geldi.

Atatürk Anıtı’ndaki törenle başlayan kutlamalar kapsamında Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı’nın ev sahipliğinde gazi ve şehit ailelerine öğle yemeği ikramında bulunuldu. Yemeğe, Kaymakam Mehmet Yapıcı, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Emniyet Müdürü Hasan Ünlü, Jandarma Komutanı Üsteğmen Ali Akca, diğer protokol üyeleri, Kdz. Ereğli Muharip Gaziler Derneği Başkanı Temel Şahin, Türkiye Harp Malülleri Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mehmet Öztürk, gaziler ve şehit aileleri katıldı.

POSBIYIK: “YANINIZDAYIZ

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, burada gazi ve şehit ailelerine hitap etti. ‘Sizlerle iftihar ediyoruz’ diyen Başkan Posbıyık, günün anlamına vurgu yaparken, “Türkiye Cumhuriyeti, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm kahramanların, şehitlerin ve gazilerin bugünkü kuşaklara armağanı ve emanetidir…. Bir ülke düşününki şehitlerini anmaz, gazilerine gereken saygıyı göstermezse o ülke birliğini, beraberliğini ve vatan sevgisini kaybeder. Ülkemizin yarınları olan genç nesillerin, vatanseverlik ve kahramanlıkla bu ülkeye sahip çıkmaya devam edeceğinden hiç kuşku duymuyorum. Bizlerin en önemli sorumluluğu, fedakarlıkların en büyüğünü yapan gazilerimiz için saygı duymak, sorunlarına duyarlılıkla yaklaşmak, yaşam koşullarını iyileştirmek ve haklı isteklerinin karşılanması için çaba göstermektir. Kdz. Ereğli Belediyesi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gazilerimizin ve şehit ailelerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz. Bu duygularla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, sevgi ve rahmetle anıyor hayatta olan gazilerimize aileleriyle birlikte sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum.” diye konuştu.

Kent protokolü yemeğin ardından gaziler Şaban Duru, Fehmi Karaarslan ve Hakan Topçu’yu evlerinde ziyaret etti. Karşılıklı sevgi ve muhabbetle geçen görüşmelerin ardından aileler, Kaymakam Mehmet Yapıcı başta olmak üzere tüm ekibe teşekkürlerini dile getirdi.

Paylaşın:
426 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ