logo

GAZİLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJLARI

19 Eylül Gaziler Günü nedeni ile kişi ve kuruluşlar kutlama mesajı yayınladılar. Yayın kuruluşumuza ulaşan kutlama mesajları şöyle :

MUSTAFA TUTULMAZ / ZONGULDAK VALİSİ

Türk Milletinin asla vazgeçmediği, ödün vermediği, uğrunda canını vermekten kaçınmadığı en önemli özelliği bağımsız, özgür yaşama tutkusu ve iradesidir.

Aziz Milletimiz; büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının başlattığı kurtuluş mücadelesinde vatanın bölünmez bütünlüğüne, birlik ve beraberliğine yönelen tüm tehditleri saf dışı bırakma başarısını, azim ve kararlılığını gösteren büyük bir Millettir.

Büyük kahramanlıklarla dolu, destansı kurtuluş mücadelesinin başarıya ulaşması; vatanı, bayrağı, milleti uğrunda canını seve seve veren Aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz sayesindedir.

Ülkemizin bağımsızlığı, bölünmez bütünlüğü ve varlığını korumak, Milletimizin huzuru, birlik ve beraberliğini sağlamak için canları pahasına cepheden cepheye koşarak bu uğurda şehit olmayı göze alan gazilerimiz vatanseverliğin ve kahramanlığın birer sembolüdür.

Bugün üzerinde bağımsız ve özgürce yaşadığımız bu topraklar; uğrunda canlarını feda etmekten çekinmeyen, şehitlik ve gazilik mertebelerine ulaşan kahramanlarımızın bizlere en kutsal emanetidir.

Aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde birlik, beraberlik, barış ve huzur içerisinde yaşam sürdüğümüz ülkemizde; onlara hak ettiği saygıyı göstermek, değerli aileleri ve hayatta kalanları hatırlamak, sorunları ile her zaman yakından ilgilenerek yanlarında olmak hepimizin görevi ve ortak sorumluluğudur.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğrunda hayatını kaybeden Aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmetle, hayatta olan gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor; aileleriyle birlikte sağlıklı, huzurlu, mutlu, uzun ömürler diliyor, “19 Eylül Gaziler Gününü” en kalbi duygularımla kutluyorum.


ÖMER SELİM ALAN / ZONGULDAK BELEDİYE BAŞKANI

“Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu, bağımsızlığı ve bütünlüğü için mücadele etmiş Gazilerimiz; kahramanlığın, cesaretin ve fedakârlığın abideleşmiş birer sembolü olarak her zaman gönüllerimizde hak ettikleri yeri almaktadırlar.
Yurdumuz topraklarını korumak ve savunmak için, üstün bir cesaret ve feragat örneği gösteren gazilerimiz her zaman büyük onur ve gurur kaynağımız olmuşlardır. Gazilerimiz, vatan için, bayrak için, hürriyet için, ezan için hiç tereddüt etmeden canları pahasına vatan topraklarını korumak için Türk kahramanlığının sönmeyen meşaleleridir.
Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyet’imizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm Aziz Şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş olan gazilerimizi rahmetle, hayatta olan gazilerimizi de minnet ve şükranla anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.


SAFFET BOZKURT / AK PARTİ KDZ. EREĞLİ İLÇE BAŞKANI

“Vatanın her karış toprağında terlerini ve kanlarını akıtmış ve en zor şartlar altında vatanına, bayrağına, istiklaline ve istikbaline sahip çıkmış olan Aziz milletimiz, şanlı tarihi boyunca şehitlerimizin ve gazilerimizin açtığı yolda ilerlemiştir. Gazilerimiz, fedakârlıklarıyla bizlere nice şanlı zaferler ve kahramanlıklarla dolu bir geçmiş armağan etmiştir. Ay yıldızlı al bayrağımız, onların cesaretleri sayesinde vatanımızın semalarında gururla dalgalanmaktadır.

Şehitlik ve Gazilik makamları, Milletimiz için şereflerin en yücesidir. Milletimiz, atalarımızdan miras kalan kadim gaza anlayışıyla, bugün de istiklaline ve istikbaline yönelen tüm tehditlere karşı koymaktadır. Askerlerimizin, polisimizin terörle kahramanca mücadeleleri ve tüm fertleriyle Milletimizin 15 Temmuz’daki direnişi bunun en güzel örneğidir. Bu millet gazi millettir. Bu milletin bir ferdi olmak hepimiz için büyük bir gurur kaynağıdır.

Ülkemizin bağımsızlığı, vatanımızın bütünlüğü, birlik ve beraberliğimizin korunması uğrunda girişilen mücadelelerde sergilenen fedakârlık ve kahramanlıklar hafızlarımızdan asla silinmeyecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Türk kahramanlığının sönmeyen meşaleleri kahraman Gazilerimizin ‘19 Eylül Gaziler Günü’nü kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor; hayatta olan Gazilerimize sağlık ve huzur dolu bir ömür diliyorum.”


EYLEM ERTUĞRUL/ CHP KDZ. EREĞLİ İLÇE BAŞKANI

Şan ve şeref dolu mazisi binlerce yıl öncesine dayanan aziz Türk Milleti için “gazilik” mertebesinin yüksek bir onuru vardır.
Yüzyıllar boyunca da İslamiyet’in en güçlü koruyucusu olan bizler, yüce dinimiz açısından da, “gazilik” ve “şehitlik” kavramlarına derin bir saygı duyan büyük bir milletin fertleriyiz.
Bu sebeple de; tarihimiz boyunca şehitlik ve gaziliği bir onur olarak gören her Türk de bu onura kavuşmak için vatanı, milleti, bayrağı, milli marşı, soydaşları ve kutsal değerleri için savaşır. Kurtuluş Savaşı’nın en büyük emri olan “Ya istiklal, ya ölüm!” sözü, bu onurun göstergesidir.
Dünya toplumlarının tamamı kabul etmek zorunda kalmışlardır ki, Türk tarihi “kahramanlık günleri” ile doludur. O kahramanlık günlerini de şehit ve gazilerimize borçluyuz.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi, destanlar yaratan şehit ve gaziler birer onur anıtımızdır.
Vatanı uğruna ölümü göze almış; yıllar süren istiklal mücadelesi ile bizlere bu kutsal vatan topraklarını bırakmış şehit ve gazilerimizi örnek alan kahraman Türk Ordusu, yıllar sonra da dünya barışını korumak için farklı coğrafyalarda da görev almıştır.
1950–1953 yılları arasında barış için Kore’de savaşmıştır. 1974 yılında soydaşlarımızı yok olmaktan kurtarmak için, “Kıbrıs Barış Harekâtı’nı gerçekleştirmiştir. Yine Mehmetçik barışı korumak için, Bosna-Hersek, Somali ve Kosova’ya barış gücü olarak gitmiştir. Bu milletin onuru olan şehit ve gazilerimizin torunları, otuz yılı aşkın bir süredir de vatan topraklarında, sınır ötesinde bölücü terör unsurlarına karşı canları pahasına mücadele ederek misak-ı milliyi korumuşlardır.
Şüphe yoktur ki; Türk Milleti için, “şehitler nurlanmış” ve “gaziler onurlanmış” kişilerdir. Bunların en başında da; Başkomutan, Gazi, Mareşal ve Ulusal Önder Mustafa Kemal Atatürk gelmektedir.
19 Eylül tarihi, Atatürk’e 1921 yılında mareşallik rütbesi ile gazilik unvanının verildiği gündür. Bu nedenle, yurdumuzda her yıl 19 Eylül “Gaziler Günü” resmi olarak kutlanmaktadır.
Aynı gün diğer bir deyimle “Kahramanlık Günü” olarak da kutlanmaktadır. Yerel kurtuluş günleri de gazilerimiz ve kahramanlarımız için birer anma günüdür.
Bu vesile ile, Cumhuriyet’in ve vatan topraklarının güvencesi olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilçe örgütü olarak, bu müstesna günde, vatan evlatlarını saygıyla anıyorum. Canları ve kanları pahasına yurdumuzu koruyan ve ebedî aleme intikal etmiş tüm şehit ve gazilerimizin maneviyatları önünde saygıyla eğiliyor, hayatta olan tüm gazilerimize en derin ve en kalbi duygularımla şükranlarımı sunuyorum.
Türk Milleti, ülke topraklarını kanlarıyla vatan yapan kahraman evlatlarına minnettardır.

HAKAN YEŞİL / GMİS YÖNETİM KURULU BAŞKANI

“Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından, 19 Eylül 1921 tarihinde Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e, Mareşal rütbesi ile Gazi ünvanı verilmiştir. 19 Eylül tarihi Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır. Milletimiz, vatanı ve bağımsızlığı için tarih boyunca birlik ve beraberlik içinde tüm zorluklara göğüs germiş; gerektiğinde canını vermekten çekinmemiş, milletimizin büyük zaferlere ulaşmasını, özgür ve bağımsız yaşamasını sağlamıştır. Vatanın bölünmez bütünlüğü, halkımızın huzuru, güvenliği ve esenliği için büyük bir onurla görev yaparak gazilik mertebesine ulaşan kahramanlarımız gurur kaynağımızdır. Başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere 15 Temmuz hain darbe girişiminde, terör eylemlerinde, vatanın bölünmezliği ve huzuru için mücadele ederken hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimizi ve hayatta olmayan gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize şükranlarımızı ve saygılarımızı sunuyoruz.”


Paylaşın:
1117 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ