logo

GAZİLER GÜNÜ TÖREN VE ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

  • 19 Eylül Gaziler Günü nedeni ile Kdz. Ereğli’de resmi program düzenlendi.

119 Eylül Gaziler Günü Kdz. Ereğli’de resmi program ile kutlandı. Törenlere ; Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, Karadeniz Bölge Komautaın Dz. Albay Ahmet Öztürk, Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve protokol üyeleri katıldı.

19 Eylül Perşembe günü saat 09.30’da Atatürk Anıtı önünde yuğun yağmur altında gerçekleştirilen ilk törende, Anıta çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı söylendi.

Devam eden program kapsamında, “Kore’den İstiklal’e” sergisinin açılışını gerçekleştirdi. Burada Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Temel Şahin’in konuşması ve şiir okuması gerçekleştirildi. Sergi boyunca, İstiklal Savaşı’ndan Kore Savaşı’na kadar uzanan süreçte yaşanan önemli olaylar, belgeler ve fotoğraflar sergileneceği açıklandı.

Kaymakam yapıcı ve ilçe protokolü daha sonra, Kdz. Ereğli Muharip Gaziler Derneği ile T. Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Kdz. Ereğli Şubesi ziyaret ederek dernek yöneticileri ile görüştü. İlçe protokolünün katılımıyla Öğretmenevi’nde düzenlenen yemekte ise gazi ve şehit aileleri ile bir araya gelindi. Program kabir ziyaretleri ile son buldu.

Paylaşın:
80 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ