
Saadet Partisi’nin Kdz. Ereğli’deki önemli isimlerinden Musa Kumaş, partisinden istifa ettiğini kamuoyuna duyurdu.
Partinin Kdz. Ereğli’deki kuruluş sürecinde yer alan Kumaş, bugüne kadar Saadet Partisi çatısı altında ilçe başkanlığı başta olmak üzere çeşitli kademelerde görev yaptı. Nüktedanlığı ile toplumsal ve çevre olaylarına karşı duyarlılığı da bilinen Kumaş ayrıca, yerel seçimlerde partisinin Kdz. Ereğli Belediye Başkan adayı olarak da seçmenin karşısına çıktı.
Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla istifa kararını duyuran Kumaş, uzun yıllar görev yaptığı partisinin söz konusu yasa teklifine verdiği desteğe tepki gösterdi.
Kumaş açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Zonguldak’ın en büyük ilçesi Kdz. Ereğli’de; kurucusu olduğum, ilçe başkanlığı, belediye başkan adaylığı dahil olmak üzere her kademesinde Allah rızası için görev yaptığım Saadet Partimizden, ‘İhanet Yasası’na verdiği ‘evet’ oyundan dolayı istifa ettim.”

Kumaş’ın açıklamasında kullandığı “İhanet Yasası” ifadesi kendi siyasi değerlendirmesi olarak öne çıkarken, istifa kararının doğrudan Saadet Partisi’nin TBMM’deki tutumuna yönelik bir tepki olduğu görüldü.
Uzun yıllardır Saadet Partisi’nin Kdz. Ereğli teşkilatında siyaset yapan ve ilçede partinin kamuoyunca bilinen isimlerinden biri olan Kumaş’ın istifası, yerel siyaset açısından da dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
Etiketler: MUSA KUMAŞBENZER HABERLER