logo

GAZİLER GÜNÜ TÖRENİNE YOĞUN KATILIM OLDU

19 Eylül Gaziler Günü Kdz. Ereğli’de Atatürk Anıtı önünde düzenlenen yoğun katılımlı resmi törenle kutlandı. İlçeye kısa bir süre önce atanan Kaymakam Mehmet Yapıcı, ilçede ilk kez resmi törene katıldı.

Gaziler Günü, Kdz. Ereğli’de Kaymakamlık tarafından düzenlenen resmi törenle kutlandı. 19 Eylül Cumartesi günü saat 10.30’da Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene; Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kdz. Ereğli Şube Başkanı Temel Şahin, siyasi parti ve STK temsilcileri, daire müdürleri ile askeri ve sivil erkan katıldı. Törende CVİD 19 salgını ile mücadele kurallarına dikkat edildi.

ŞAHİN “VATAN, ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN ESERİDİR”

Tören, protokol sırasına göre çelenklerin Atatürk Anıtına sunulması ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşının ilk defasında kayıttan yarından başlaması nedeni Kaymakam Yapıcının uyarıyla ikinci kez söylenmesi ve bayrakların göndere çekilmesinin ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kdz. Ereğli Şube Başkanı Temel Şahin günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Konuşmasının bir bölümünde “Üzerinde yaşadığımız toprakların bizler için vatana dönüşmesi, bayrağımızın özgürce dalgalanması, şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakarlıklarının eseridir.” diyen Şahin, milli ve manevi değerlere dikkat çekerek gazilik ve şehitliğin vatanın savunulmasındaki önemine vurgu yaptı.

Şahin’in konuşmasının ardından Ereğli Anadolu Lisesi Öğrencisi İrem Diri Yaşasın Kahraman Gazi şiirini okudu.

Resmi törenin sona ermesinin ardından protokol üyeleri ve katılımcılar tarafından Atatürk Anıtı arkasında bulunan Şehitler Anıtı ile Kurtuluş Savaşı’nda kahramanlık gösteren Ereğlili kanaat önderlerinin büstlerinin bulunduğu anıta karanfiller bıraktı.  

GALERİ FOTOĞRAFLARI :

Paylaşın:
504 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ