logo

GAZİLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

19 Eylül Gaziler Günü Kdz. Ereğli’de Atatürk Anıtı önünde düzenlenen resmi törenle kutlandı.

Gaziler Günü, Kdz. Ereğli’de Kaymakamlık tarafından düzenlenen resmi törenle kutlandı. 19 Eylül Cumartesi günü saat 10.30’da Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene; Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Taner Gün, Kdz. Ereğli Belediye Başkan Vekili Tarkan Atik, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kdz. Ereğli Şube Başkanı Temel Şahin, Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri ile askeri ve sivil erkan katıldı. Törende CVİD 19 salgını ile mücadele kurallarına dikkat edildi.

Tören, protokol sırasına göre çelenklerin Atatürk Anıtına sunulması ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşının söylenmesi ve bayrakların göndere çekilmesinin ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kdz. Ereğli Şube Başkanı Temel Şahin günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. 19 Eylül 1921 tarihinde Sakarya Meydan Savaşının ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik unvanının verildiğini hatırlatan Şahin, milli ve manevi değerlere dikkat çekerek gazilik ve şehitliğin vatanın savunulması ve korunması için önemine vurgu yaptı.

Şahin’in konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gaziler Günü Mesajı okundu.

Resmi törenden sona ermesini takiben protokol üyeleri ve katılımcılar tarafından Atatürk Anıtı arkasında bulunan Şehitler Mezarlığı büstlerine karanfil bırakıldı.

Galeri fotoğrafları :

Paylaşın:
741 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ