logo

GAZİLER GÜNÜ ZONGULDAK’TA KUTLANDI

  • 19 Eylül Gaziler günü dolayısıyla Zonguldak’ın merkezinde ve Ereğli’de törenler düzenlendi.

19 Eylül Gaziler günü dolayısıyla Zonguldak’ta Valilik binası önünde tören düzenlendi.

Törene; Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Zonguldak Baro Başkanı Türker Kapkaç, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Muammer Avcı, CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, İYİ Parti İl Başkanı Erkmen, daire müdürleri, muharip gaziler ve vatandaşlar katıldı.

“KUTLU GÜNDE BİR ARADAYIZ”

Program öncesinde Zonguldak Valiliği, Zonguldak Belediyesi ve Gaziler Derneği çelengi Atatürk Heykeli’ne bırakıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Muharip Gaziler Derneği Başkanı Necmettin Cantaş; “Dünyanın en güçlü ve kudretli Osmanlı İmparatorluğu gerilemeye başladı. Gerileme 1. Dünya Savaşı’na kadar devam etti. 1. Dünya Savaşı sonrası emperyalist güçler Sevr Antlaşmasını imzalamamıza bizi mecbur bıraktılar. TBMM 19 Eylül’de Mustafa Kemal Atatürk’ü gazilik unvanı ve mareşallik rütbesi verdi. Bugünde bu kutlu günün 100. yılı olması nedeniyle buradayız. Kahraman Gaziler, gününüz kutlu olsun” dedi.

Program, öğrencilerin günün anısına kahramanlık şiirleri okuması ile sona erdi.

.

EREĞLİ’DEKİ KUTLAMALAR…

Gaziler Günü dolayısıyla Ereğli’de düzenlenen törende ise Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ereğli Şube, Kaymakamlık, Bölge Komutanlığı ve Belediye tarafından çelenk konuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden törende Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ereğli Şube Başkanı Temel Şahin yaptığı konuşmada, 19 Eylül’ün gaziler için şeref günü olduğunu söyledi.

“CANLARINI ADAYANLARIN ŞEREFLE ANILDIĞI GÜN”

Başkan Şahin konuşmasında “19 Eylül Gaziler Günü, bedeli canla ve kanla ödenmiş bu topraklarda vatan olmasında ve devletimizin bekası uğrunda canlarını adayanların gurur ve şerefle hatırlandığı ve anıldığı bir gündür. 19 Eylül kurtuluş savaşında, Kore’de, Kıbrıs’ta savaşan muharip gaziler ile Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainlerine, terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis, güvenlik korucuları ve 15 temmuzda meydana gelen hain darbe girişiminde vücutlarını siper eden tüm malul gazilerin şeref günüdür” dedi.

Törene, Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğ Amiral Niyazi Uğur, Cumhuriyet Başsavcısı Akın Çetin, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Ünlü, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri ve gaziler katıldı.

GMİS BAŞKANI YEŞİL GAZİLERİ KUTLADI

Öte yandan, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, Yönetim Kurulu adına bir mesaj yayınlayarak Gaziler Günü’nü kutladı.

Mesaj şöyle:
“Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından, 19 Eylül 1921 tarihinde Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e, Mareşal rütbesi ile Gazi ünvanı verilmiştir. 19 Eylül tarihi Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır. 19 Eylül, Ulusumuzun egemenlik ve bağımsızlığını, vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünü korumak için, üstün bir cesaret ve fedakârlıkla canları pahasına mücadele eden kahraman gazilerimizin gurur günüdür. Milletimiz, vatanı ve bağımsızlığı için tarih boyunca birlik ve beraberlik içinde tüm zorluklara göğüs germiş; gerektiğinde canını vermekten çekinmemiş, milletimizin büyük zaferlere ulaşmasını, özgür ve bağımsız yaşamasını sağlamıştır. Vatanın bölünmez bütünlüğü, halkımızın huzuru, güvenliği ve esenliği için büyük bir onurla görev yaparak gazilik mertebesine ulaşan kahramanlarımız gurur kaynağımızdır. Başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, terör eylemlerinde, vatanın bölünmezliği ve huzuru için mücadele ederken hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimizi ve hayatta olmayan gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize şükranlarımızı ve saygılarımızı sunuyoruz.”

Paylaşın:
285 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ